Framtiden är elektrisk

Framtiden är elektrisk

Det finns ja- och nejsägare, speciellt när det kommer till den tekniska utvecklingen.

Tråkigt nog för nejsägare ser framtiden ut att bli elektrisk. För dig som vill vara med på resan i ett tidigt skede, har företaget Just Green i Partille något för dig.

Allteftersom batterier blir allt effektivare och tekniken billigare, fortsätter eldrivna fordon att vinna över alltfler användare. För Mehran Ardali på Just Green var det just detta faktum som gjorde att han började intressera sig för elektriska fordon för ett antal år sedan. Det är ett företag från Luxemburg som står bakom de elektriska trehjulingarna Goodyear Ego 1 och 2. Just Green Ab är generalagent av dessa.

– Jag har varit med i delar av utvecklingsprocessen och kunnat påverka så att produkten kan anpassas till vårt kalla klimat i norden. Jag har verkligen sett fram emot dagen då vi kunnat börja leverera fordonen till våra svenska och norska användare. Ego2 kan exempelvis användas av alla – kan man balansera på en cykel så kan man köra en av dessa. Vi hoppas även att kommuner och landsting kan se detta som ett bra alternativ. Att dessa produkter kan få ta plats för att användas i deras dagliga drift inom hemtjänsten, parkförvaltningar, platsbesök, förvaltningar och alla som bor och jobbar på öarna, berättar Mehran.

Fokus på kvalitetskomponenter
På marknaden finns det idag ett antal leverantörer av elektriska fordon. Men den som gör en eftersökning märker snabbt att det oftast inte är kvaliteten på komponenterna som är i fokus. Att Ego 1 och 2 är licenstillverkade av Goodyear vittnar om ett annat faktum.

– Att det världsomfattande företaget Goodyear varit med och påverkat design och färger på fordonen, gör att de tagits fram med väldigt höga kvalitetskrav. Bägge modellerna är exempelvis utrustade med högeffektiva motorer från Bosch och kvalitetsbatterier med Panasonic lithium-teknik. Något som medför att den som använder en Ego 1 eller 2 kan känna sig trygg i sin investering en lång tid framöver. Vi lämnar dessutom två års komponentgaranti. Att de även är speciellt tillverkade för att klara av de nordiska klimaten är även det en viktig anledning till varför jag tror att dessa kommer bli en vanlig syn på våra svenska och norska vägar. Idag har 19 länder i Europa anslutit sig till produkten, så dessa kommer att bli en vanlig syn på de flesta semesterorter, berättar Mehran.

Bra anpassningsmöjligheter
Ego 1 har i förstahand fått väldigt mycket positiv kritik från industrin tack vare dess flakdesign. Den förutspås komma till sin fulla potential på bl.a. stora sjukhusområden och stora lager m.m. Ego 2 är trehjulingen som riktar sig lite mer mot hen som vill ta sig runt i staden, i tjänst eller utanför tjänst; tack vare den smarta designen, de goda

köregenskaperna och kapaciteten att ha med en passagerare. Just Green Ab hoppas nu att företag i Sverige ska fatta intresse för att byta ut gamla vanor mot de grönare alternativ som Just Green erbjuder.

– Låt oss tillsammans visa hur hållbara val kan påverka miljön och nå gemensamma mål mot bättre luftkvalitet och mindre buller i våra statsmiljöer, säger han.

Skräddarsy med tillbehör
Ego 2 går att få antingen som klass 1 eller 2-registrerad moped. Det är upp till dig om du vill kunna framföra fordonet på cykelbanor eller på vägarna. Därtill finns det massor av tillbehör att skräddarsy den med.

– I grundutförandet finns det ett inbyggt fack för exempelvis ett extrabatteri som dubblar räckvidden till 12 mil, från 6 mil som är standard. Därtill finns även ett USB-uttag under styret för att ladda exempelvis telefonen samtidigt som man kör. Men det finns även tillbehör som sidoväskor och toppboxar samt en släpvagn för de som behöver köra med mer packning, avslutar han.

Även smidiga elcyklar
Just Green erbjuder även två modeller av hopfällbara elcyklar – en som du kan trampa som en vanlig cykel och en helt utan pedaler. Smidigt för dig som exempelvis vill ta med dig en praktisk cykel till husvagnen, husbilen eller båten.

www.justgreen.nu hittar du mer information. Där kan du även boka ditt exemplar av framtidens fordon.  Är du privatperson och har frågor är du välkommen att ringa 0739 162 351 eller skicka ett mail till info@justgreen.nu

Kommuner och upphandlingsenheter kan ta kontakt med Just Green ABs partner:

Västerservice Tractor AB

031-540 435

Kampanjerbjudande på Ego 1 och 2
Ego 1 för 24.500: – ink. moms (ordinariepris 29.000: -)
Ego 2 för 36.000: – ink. moms (ordinariepris 42.000: -)
Använd kampanjkoden Digipapp för att erhålla rabatten vid bokning.