Ta skidbussen till Norge

Ta skidbussen till Norge

Med sin fantastiska natur och skidåkning utöver det vanliga är det inte konstigt att Hemsedal har blivit en populär destination för familjer på jakt efter snöäventyr.

Här finns ett brett utbud av såväl boenden som backar, för alla plånböcker och smaker, och smidigast tar du dig såklart hit med buss.

Det är en vacker natur med höga fjäll som tornar upp sig i Hemsedal, den lilla orten ca 20 mil nordväst om Oslo som för med sig en riktig alpkänsla trots sin närhet till södra Sverige. Området är känt för sin fina skidåkning med välpreparerade, breda pister för alla nivåer, det finns även särskilda barnområden där maskotten Valle ibland dyker upp och roar barnen.  Och givetvis skidskolor där alla oavsett ålder tryggt kan lära sig och ha kul.

– Hemsedal är ett fantastiskt och naturskönt område som passar familjer som vill bo på en mindre ort som ändå har allt. Inte minst riktigt bra skidåkning, säger Marie på JT Alpinresor.

Nere i centrum, som inte är så stort men desto mer gemytligt, finns ett brett utbud av restauranger, affärer, caféer och barer. Runt om finns också många typer av boenden att välja mellan med allt från stugor med självhushåll till hotell med helpension. Vill man slippa laga mat och får allt serverat är Pers Hotell i Gol utanför Hemsedal det självklara valet! Förutom fina fräscha rum så erbjuder hotellet ett badland på 2500 m² med flera bassänger, bubbelpool, vågmaskin och rutschkaner. Pers hotell är känt för sin fina vällagade mat och sin dignande buffé vid frukost och även vid många utav middagarna. Transport mellan hotellet och skidcentret ingår i priset när ni bokar paketresa med buss hos Jt Alpinresor.

Hoppa på och koppla av
Ett av det mest populära och smidigaste sättet att ta sig till Hemsedal är helt klart att ta bussen. JT Alpinresor är ett väldigt personlig företag som erbjuder paketresor med buss, så du själv slipper tänka på resan fram och tillbaka till Norge. JT Alpinresor startade 1976, och ägs sedan tre säsonger tillbaka av Röke buss som dock har stått för bussfärderna sedan en mycket längre tid tillbaka. Med andra ord åker du med ett familjeföretag med inte mindre än 90 års erfarenhet av bussresor i ryggen.

– Fördelarna med att åka buss är att man stiger på bussen och bara slappnar av, så tar vi hand om allt hela vägen. Säkra chaufförer och kunniga guider som tar hand om gästerna under hela resan. Vi tar hand om gästen från de att de bokar resan tills de att de stiger av bussen hemma igen, vi finns med hela vägen, säger Marie.

Bussresorna anordnas från Malmö och går via Göteborg upp till Norge med ett antal uppsamlingsplatser längs med vägen.

– Till skillnad från många andra erbjuder vi inte bara weekendbussresor torsdag-söndag, utan vi kör också mittveckobussar söndag-torsdag. Det är lugnare i veckorna än under helgerna, vilket brukar uppskattas av barnfamiljer som oftast inte söker den fartfyllda afterskin som Hemsedal erbjuder under helgen. Sen är de fler skiddagar också, och de är ju aldrig fel! Dessutom brukar priset på boende bli detsamma, så priset per dygn bli billigare, tipsar Marie.

Jtalpinresor.se