Allt för dig och din islandshäst!

Allt för dig och din islandshäst!

Med ett brett utbud av produkter för både häst och ryttare har Ishesten specialiserat sig på sadlar, stigbyglar, kläder, hjälmar, ridstövlar, fodertillskott och mycket mer.

-Inriktningen är primärt islandshästar men möjligheten finns att ta hem produkter till andra raser, berättar Marie-Louise Bogren som tillsammans med sin man Roger äger och driver företaget som är inne på sitt fjärde år.

Marie-Louise är själv islandshästfantast och ägare med en bakgrund där hon både tränat och själv tävlat.

-Vi hade fler islandshästar tidigare men nu har vi bara en, samt två shetlandsponnys. Det är en fantastisk hästras, liten och tuff. Alla tror att de är lätthanterliga men det är de inte, säger Marie-Louise och berättar att islandshästens popularitet är så stor att de finns på var och varannan gård i grannskapet. Marie-Louise har många stamkunder som besöker hennes fysiska butik på gården, men folk från hela landet handlar även hos henne via webb-butiken.

I utbudet märks mycket som har med säkerhetstänkande att göra, såsom säkerhetsvästar och säkerhetsklassade ridhjälmar av högsta kvalitet. Utöver det finns i princip allt som rör hästens vård och underhåll, samt kläder för ryttaren, även i barnstorlekar.

-Är det något jag inte har hemma så kan jag ta hem det, säger Marie-Louise.

Då och då gör hon sin butik mobil och tar ut den på vägarna till stora och små events och tävlingar.

-Nästa gång blir till Islandshästens dag i Helsingborg den 25 mars, berättar hon.

-Då tar vi hela butiken och packar in den i lastbilen och drar iväg. Sen bygger vi upp den i monter där.

Marie-Louise tycker att kundrelationen är väldigt viktig. Hon arbetade tidigare som säljare och hennes uttalade mål är att endast ha nöjda kunder.

-Jag brinner verkligen för detta, butiken och mina djur, säger hon avslutningsvis.

www.ishesten.se