Passionerat arbete på fantasyförlaget

Passionerat arbete på fantasyförlaget

För Christoffer Pichler har fantasigenren varit en stor del av livet ända sedan barnsben.

När han fick höra klassiska verk som Harry Potter och Sagan om Ringen i tioårsåldern väcktes ett stort intresse. Idag 15 år senare är Christoffer på väg att ge ut sin andra fantasy bok på det egna förlaget.

– Både med mitt eget författande och med förlaget vill jag få svensk fantasy att växa. Idag är deckare väldigt stort i Sverige men jag tror den här genren är på väg att hitta sin publik. Svensk fantasy skiljer sig en del mot de böcker som större förlag ger ut, vi har ofta en unik aspekt och ger läsaren en chans att upptäcka en mer nyanserad berättelse. Jag vill få in lite djupare mening och bryta det stereotypiska i genren, säger Christoffer.

Andra boken på väg
21 februari kommer den andra boken Frihetens Skugga ut i Revanianda-trilogin som Christoffer valt att kalla sina böcker. Den första boken som heter Ensamhetens hav handlar om Revaniflickan Auda som växer upp i en värld där inga tydliga regler eller herravälden styr och där samarbete är det viktiga. Under sina äventyr korsar hon Stormhavet som skiljer Revanivärlden och människornas värld. Väl på andra sidan havet möts Auda av ett makthungrigt samhälle där feodalherrar styr, något som skakar om hennes syn på livet.

– I den andra boken Frihetens Skugga möter vi tre karaktärer i olika samhällsklasser i människornas värld och får följa deras perspektiv. Historien tar vid där den första slutar men speglar en annan sanning än den karaktären har i första boken.

Med sina böcker vill Christoffer ta fram ett mer modernt synsätt och väva samman det med en fantasy och medeltida värld.

– Målgruppen är unga vuxna, någonstans mellan 15–20 men jag tror alla i vuxen ålder kan få en riktigt spännande och rolig läsning. Jag vet några i 30-års åldern som ivrigt väntar på den nya boken, berättar Christoffer.

Samarbete med andra författare
Genom sitt egna förlag Imagine Games har Christoffer kontakt med andra författare inom genren och vill på så sätt nå ut till en bredare publik och väcka ett intresse för svensk fantasy.

– Jag letar inte aktivt men välkomnar alla som vill ta ett steg framåt med sitt författarskap, till mitt förlag. Främst samarbetar jag med författare som inte gett ut något på de större bokförlagen. Många gånger följer de lite kändare böckerna i fantasygenren en mall, vilket också de mindre kända titlarna gör men ofta med en annan tolkning av det hela.

Med målet att bryta stereotyper och nå ut till allmänheten har Imagine Games skapat ett spännande förlag som försöker få fler läsare att upptäcka den fantastiska fantasygenren. Christoffer Pichler ger nu ut sin andra bok i Reviandatriologin vilket för många är ett härligt tillskott i genren.

Köp Christoffers böckerna på: imaginegames.se