Exklusiva hundsmycken

Exklusiva hundsmycken

Älskar du också hundar? Visa upp din favoritras med exklusivt handgjutna smycken från Indra Hundsmycken i nickelfritt 925-silver eller 18 karat guld.

Med över 130 olika raser och många olika modeller finns något för alla hundälskare och situationer.

Redan på 70-talet började Annika Danielsson delta bland utställarna på olika hundutställningar runt om i landet, först som medhjälpare vid större utställningar och under 90-talet som egen. Då bestod sortimentet också till viss del av smycken, men framförallt var det dekaler och andra profilprodukter som utgjorde största delen. I början av 2000-talet kom hon för första gången i kontakt med de vackra smyckena föreställandes olika hundraser, och så småningom kom det att bli en större del av hennes liv än vad hon kunnat ana.

– Jag fastnade för smyckena för att de var väldigt fina, och när jag för några år sedan fick ett erbjudande om att ta över agenturen för Indra Hundsmycken så valde vi att satsa. Idag är hela familjen inblandad och det är så roligt att kunna utveckla och jobba vidare med företaget, berättar Annika.

Handgjutna i exklusiv kvalitet
Indra Hundsmycken har idag ett utbud på inte mindre än 130 raser, samt två vargar, och sortimentet utökas och utvecklas hela tiden. Alla olika raser finns därefter i tio olika varianter med allt ifrån hängsmycken till manschettknappar och pins.

– För oss är det väldigt viktigt med kvaliteten och vi vill också värna om hantverket. Därför har vi ett nära samarbete med en guldsmed i Sävsjö som är otroligt duktig och konstnärlig, och vi använder oss endast av kontrollstämplat, svenskt silver och 18-karatguld, säger Annika och fortsätter:
– Förutom att vi själva är väldigt hundintresserade så har också guldsmeden själv hund. Det tror jag är viktigt för att man skall kunna få fram rätt känsla och uttryck i smyckena.

Nyheter till hösten
Det stora sortimentet uppdateras kontinuerligt, inte minst för att hålla sig uppdaterade med eventuella förändringar som kan ske i rasbeskrivningarna med åren. Men även andra nyheter dyker upp titt som tätt.

– Vi håller på att utveckla åtta nya motiv som kommer till hösten och jobbar också på att ta fram en bra förgylld variant av smyckena. Många tycker att de passar bättre i guldfärgen men tycker att det blir lite för stor prislapp med smycket i rent guld, så då vill vi gärna erbjuda ett till alternativ, säger Annika.

En stor del av inspirationen och glädjen med att utveckla företaget tycker hon kommer av att träffa kunder och hundintresserade på bland annat de hundutställningar hon ofta åker runt på.

– Första helgen i september är jag i Sandviken på Nordic Dog Show och helgen efter det åker vi till nationell hundutställning i Gimo. Vi har också en plan på att synas mera lokalt, t.ex. på julmarknader runt om Skänninge framöver. Det är fullt upp nu, men det är också väldigt roligt att få komma ut och träffa alla kunder och deras hundar. Då får man höra vad de tycker är bra, och man får nya idéer och tips på hur vi kan vidareutveckla oss och bli ännu bättre. Ibland blir det nästan magi! avslutar Annika.

Hemsida: https://www.hundsmycken.se/sv-SE

Facebook: https://www.facebook.com/Indrahundsmycken/