Hovs Hallar – rekreation där klipporna möter havet

Hovs Hallar – rekreation där klipporna möter havet

Vid dramatiska klippor och kuperad kust ligger Hovs Hallar Hotell & Konferens vackert beläget på Bjärehalvöns yttersta spets.

Unna dig en avkopplande vistelse med bekvämt boende, välsmakande menyer och kanske ett dopp i någon av badtunnorna – mitt i den vackra naturen.

Precis där Hallandsåsen möter Kattegatt möts man av en anläggning med en storslagen utsikt över havet. En mil österut finner du Båstad, och straxt söder längst med kusten ligger Torekov. Hovs Hallar Hotell & Konferens är som gjort för dig som söker lugn och ro och avkoppling, men närheten till naturen bjuder också in till aktiva dagar med många möjligheter till naturnära aktiviteter för såväl privatpersoner som grupper i den speciella atmosfären.

– Många kommer hit för avslappning men naturen runtomkring är perfekt för klättring, vandring, cykling, grottutforskning och andra utomhusaktiviteter i det kuperade landskapet, berättar Magnus, hotellchef.

I ett med omgivningen
Hovs Hallar är byggt med harmoni till naturen och det omkringliggande landskapet bidrar till en fantastisk stämning som ger energi åt både kropp och själ. Hotellet har 61 modernt inredda rum som finns fördelade på tre olika rumstyper: Havsgården, Enegården samt Klappergården.

– Vår senaste tillbyggnad, Havsgården, tillkom för sju år sedan. Här har vi tagit vara på naturen genom grästak, härlig uteplats och inneplats som ger dig känslan av att vara ute, säger Magnus.

Vill du utnyttja din vistelse till fullo har hotellet relaxmöjligheter med två gemensamma spabad, en stilla badtunna, samt bastu med havsutsikt som är underbara att sjunka ner i för extra avkoppling. I de två sviterna ingår ett privat spabad med havsutsikt.

Bjuder på traktens läckerheter
I restaurangen kan du avnjuta lunchbuffé och à la carte baserat på lokala råvaror och havets läckerheter med menyer baserade på vad säsongen erbjuder. Maten avnjuter du blickandes ut över en storslagen panoramautsikt över havet.

– Så mycket som möjligt av det vi serverar kommer från lokala producenter. Potatisen plockas på ägarnas egen gård 200 meter här ifrån, säger Magnus.

Med jämna mellanrum anordnar man även uppskattade temakvällar. I höst väntas bland annat skaldjursafton, skördemeny som det är hög tid att boka in sig på redan nu.

www.hovshallar.com