Upplev spa & golf på herrgård i Småland

Upplev spa & golf på herrgård i Småland

Familjen Edberg har drivit Hooks Herrgård sedan 1963 och gården har anor ända tillbaka till 1300-talet.

Anläggningen erbjuder idag en hel rad olika aktiviteter för de som vill spela golf eller bara koppla av. Här finns bland annat tillgång till två golfbanor, spaanläggning, konferenslokaler och två restauranger.

Både träning och avslappning
Bara ett stenkast från hotellet ligger de två golfbanorna, som av många är ansedda att vara bland de bästa golfbanorna i Sverige. Är man nyfiken på att spela golf för första gången eller vill utveckla sitt spel finns kurser för alla nivåer. I snart fyra års tid har gästerna haft möjlighet att njuta och koppla av på den moderna spaanläggningen. Här kombineras träning med avkoppling och sköna behandlingar. Behandlingskonceptet på Hooks Herrgård heter Boka Tid och är ett unikt sätt för att anpassa behandlingen efter gästen.

– Vid bokning bestämmer gästen hur lång behandling man önskar samt om man vill fokusera på ansikte eller kropp, sedan skräddarsys behandlingen på plats, berättar Therese Edberg, marknadskoordinator på Hooks Herrgård.

Lokala och närproducerade råvaror
Närheten till den småländska naturen är fantastisk. I Hokasjön finns möjlighet att testa på fiskelyckan eller åka ut på en härlig roddtur, i skogen finns fina vandrings- och cykelleder för den som vill upptäcka naturen på nära håll.

På herrgårdens restaurang är varje måltid en speciell upplevelse med en vacker vy över sjön. Köksmästaren Gregory är från Frankrike, men arbetar gärna med närproducerade och svenska råvaror och serverar stolt den kravmärkta frukostbuffén.

– Många vill komma till oss och för att kunna möta marknadens behov bygger vi ut restaurang och kök. Under tiden kommer den gamla matsalen i herrgården fungera som restaurang, så verksamheten kommer att vara igång som vanligt. Våren 2019 inviger vi den nya restaurangen, säger Therese.

Den familjära stämningen sitter i väggarna och efter över 50 år med samma ägarfamilj blir det ett varmt välkomnande i lobbyn. Hooks Herrgård passar dig som söker en upplevelse utöver det vanliga, vare sig du vill njuta av en spaweekend, en golfhelg med grabbarna eller en kick-off med företaget.

Behandling
https://www.hooksherrgard.se/uppleva/spa/
Spaweekend
https://www.hooksherrgard.se/uppleva/spa/spaweekend/
Golfpaket
https://www.hooksherrgard.se/uppleva/golf/golfpaket/
Konferens/kick off
https://www.hooksherrgard.se/konferens/

Se www.hooksherrgard.se för mer information och bokning.