Sveriges närmaste herrgård

Sveriges närmaste herrgård

Mitt bland Smålands vackra skogar ligger Hooks Herrgård. Omgiven av grönskande natur och med vy över den ljuvliga Hokasjön får gästerna en chans att ta del av både spa och god mat.

För företaget eller andra verksamheter är det en unik miljö att skaffa sig nya erfarenheter under konferensen.

– Just naturen och de moderna lokalerna gör Hooks Herrgård till en rofylld och speciell plats att lägga konferens på. Service och mötet med gästen är det centrala och genom att kunna erbjuda stor bredd på de aktiviteter och föreläsningar vi har får besökarna en chans att hitta nya vägar och förbereda verksamheten för större utmaningar, berättar Hans Edberg, VD på Hooks Herrgård.

Gamla anor på familjegården
Familjen Edberg har drivit herrgården sedan början av 60-talet och det var då Hans farfar som drev gården. Under den tiden byggdes Hook ut och det var även då de första konferenslokalerna byggdes.

– Min farfar såg tidigt att intresset för konferenser utanför städerna ökade och då också behovet av stora fina lokaler. Sedan dess har vi renoverat ett flertal gånger och byggt till olika lokaler. Nu håller vi på att bygga vi ut vår restaurang för att kunna ta emot fler gäster och möta alla krav på specialkost som finns idag, säger Hans.

Träning och spa
För konferens- och privata gäster finns tonvis med aktiviteter att delta i kring herrgården bland annat vandring i det natursköna området, stort spa med många behandlingar och golf på två fantastiska banor. Ett mycket populärt upplägg är att äta en tidig middag för att sen avsluta kvällen i spat. Något som också kan kännas rogivande i samband med ett besök är golf, där de två högt ansedda golfbanorna erbjuder både utmaning och avkoppling.

– Efter en dag med möten kan det vara skönt att boka in en behandling eller unna sig en stunds avkoppling i spat. Det finns även möjlighet till träning, på gym eller träningspass i grupp.

På Hooks Herrgård är den familjära stämningen alltid på topp och omgiven av det behagliga landskapet blir vistelsen både avstressande och återhämtande. Genom det fördelaktiga geografiska läget blir det inte heller långt att åka från de större städerna. Hooks Herrgård är beläget mitt emellan Stockholm, Göteborg och Malmö.

– För alla konferenser som bokas kan vi anpassa helt utefter vad som önskas, till exempel med teambuildingktiviteter, ett träningspass eller föreläsningar med olika teman. Allt för att göra vistelsen så givande som möjligt, avslutar Hans.

www.hooksherrgard.se