Smart hovkrats med inbyggd lampa

Smart hovkrats med inbyggd lampa

Är det något som finns i alla ryktlådor oavsett ryttare, inriktning eller hästras är det väl ändå hovkratsen.

Ett ovärderligt verktyg som i princip sett likadant ut sedan tidernas begynnelse. Är det inte dags att den utvecklas?

– Man brukar säga att en häst har fem hjärtan; ett i varje hov också, vilket gör att man förstår hur viktigt det är att ta hand om dem. HoofLight är en hovkrats med inbyggd lampa så man kan se varenda liten småsten som kan sitta i hoven, säger Tom Fichter som utvecklat produkten tillsammans med sin fru Åsa.

HoofLight är hovkratsen som gör det lättare att hålla hovarna rena i alla situationer och miljöer. Med en inbyggd LED-lampa kan du se allt som fastnat även när belysningen är dålig, saknas helt, eller om synen helt enkelt inte är vad den en gång varit. Det gör även HoofLight till det givna hjälpmedlet att ha med sig på uteritten, i hästtransporten eller till tävlingen när du vill kunna inspektera hästen utan tillgång till ordentligt ljus.

– Kratsen är inskjuten i handtaget och man skjuter enkelt ut den genom en knapptryckning. Den ligger dessutom lika bra i handen för både höger- och vänsterhänta, förklarar Tom.

Utformad med miljötänk
HoofLight består av ett ergonomiskt utformat handtag med stadig gummering och en krats av rostfritt stål. LED-lampan drivs av ett enda AAA-batteri, standardmodellen du hittar i din närbutik, som genom en unik elektronisk lösning har en konstant lystid på minst 14 timmar. Hooflight levereras med ett batteri samt en skruvmejsel att använda när det är dags för byte.

– Tanken är att det skall räcka att byta batteri en gång per år, säger Tom.

En tanke som går i fas med den miljöaspekt som varit viktigt genom hela utvecklingen – från valet av batteri till den no waste-kartong HoofLight levereras i.

HoofLight kan du köpa i tre olika färger på www.hooflight.com

Gilla Hooflight på Facebook!