Det självklara valet för Guldhedsbor

Det självklara valet för Guldhedsbor

För de allra flesta Guldhedsbor i Göteborg ligger Dr Fries Torg dem varmt om hjärtat. För Kjell Andersson, som är butikschef på Hemköp på Dr Fries Torg, har torget och butiken legat varmt om hjärtat sedan många år tillbaka.

Redan 1968 hade Kjell nämligen sin första anställning i butiken. Sedan dess har han fileat fisk i fiskhamnen, jobbat i chark och haft en affär i Borås. I samband med att Hemköpbutiken på Doktor Fries Torg byggdes om 2010 återvände han hit.

Dr Fries Torg har funnits på samma plats i generationer. Här hittar du det mesta som du kan tänkas behöva om du inte vill åka in till centrala delarna av stan. Det är ytterst lite som har förändrats stilmässigt på torget sedan det byggdes under 50-talet. Det är faktiskt så att många butiker till och med finns kvar, fast några självklart försvunnit och några tillkommit.

Det är även det som är en del av charmen, och något alla Guldhedsbor är måna om att bevara, menar Kjell.

Guldhedsbornas sociala knutpunkt
Det gemytliga torget har en hög igenkänningsfaktor med sina schackrutiga plattor och dammen med skulpturen Fina Fisken. Torget är ett så kallat parallellhustorg och byggdes 1951-58 för Göteborgs stads bostadsaktiebolag. Det stod klart våren 1953 och totalt uppfördes 265 lägenheter fram till och med 1958, under namnet ”Guldhedscentrum”.

På torget hittar du såväl bibliotek, apotek, tandvård, gym, restaurang, godisbutik, pizzeria, blomsteraffär, sko/nyckelservice, hår/fotvård, café och självklart även Hemköps livsmedelsbutik. Kjell gillar sammanhållningen som finns bland näringsidkarna på torget. När det är dags för aktiviteter som loppis och utsmyckning och grantändning inför jul är det alltid stor uppslutning och för guldhedsborna är torget, och inte minst Hemköpsbutiken en social knutpunkt.

Hemköps egna varor = en god affär
Att Hemköp blivit det självklara valet för många av områdets invånare är inte en slump. Det är bl.a. Hemköps egna märkesvaror som alltid har lika bra kvalitet, om inte bättre än konkurrenternas, som gjort att många väljer butiken för sina dagliga inköp. Det märks även på att de egna varorna hör till de mest kända varumärkena i hyllan.

wide1

– Alla inköpare har höga krav på att göra bästa möjliga urval. De för ständigt en dialog med leverantörer och konsumenter för att hitta de bästa råvarorna och säkerställa rätt kvalitet. Alla varor testas för att vara säkra på att kvaliteten är lika bra eller bättre än de mest kända märkena i hyllan. Och eftersom inköpen görs i stora volymer har Hemköps varor även ett lägre pris, berättar Kjell.

På Hemköp hittar du ett brett utbud av egna märkesvaror. I dagsläget utgörs det egna sortimentet av Hemköp, Garant, Garant Eko, Garant Såklart, Aware, Eldorado (som är lågprismärket inom livsmedel), Func (batterier, glödlampor med mera) och Fixa (köksutrustning).

Så hittar du hit
Från centrala stan tar det endast tio minuter att ta sig till Dr Fries torg. Enklast är att hoppa på spårvagn 10 som går från bland annat Vasaplatsen, Centralstationen och Brunnsparken.