Förverkliga dina köksdrömmar

Förverkliga dina köksdrömmar

Heed & Thom Design är experter på vackra, personliga och funktionella kök, beställda och finsnickrade helt efter kunds önskemål.

Man gör även badrum, tvättstuga, uterum eller praktiska skjutdörrs-garderober på beställning.

Pelle Thom som är grundare, ägare och drivande kraft i bolaget berättar att nya kunder brukar börja med att boka en tid och komma in och få inspiration genom att titta på utställningen. En del vet kanske redan ungefär hur de vill ha det och har kanske med sig ritningar och andra inte, men alla får råd och tips och hjälp med ritningarna. Oavsett vilket så utmynnar mötet med en ny kund alltid i en nära personlig kontakt där tid för att utforma planerna i enlighet med kundens önskemål är centralt.

-Vi jobbar ju inte på samma opersonliga sätt som de stora leverantörerna. Det är inte som att gå in på IKEA och ta en nummerlapp här. För oss är den personliga kontakten som vi etablerar med kunden jätteviktig, berättar Pelle som sysslat med detta i 41 år och nu egentligen är pensionerad.

-Men jag har för roligt för att sluta jobba. Jag älskar detta. Det är som mitt andra intresse, motorcykeln, när man håller på spelar det ingen roll vad klockan blir. Jag jobbar 24–7, säger han.

Utställning för inspiration
På Heed & Thoms utställning kan kunder se och inspireras av kök från Mobalpa och Lundins. -Det är mest som en utgångspunkt och för att visa vad man kan göra, berättar Pelle. Lundins Kök & Interiör är en snickerifabrik i Hestra som Pelle har ett mångårigt samarbete med. -De bygger köken efter mina ritningar, och de är helt ljuvliga att arbeta med. De är precis som jag de sista entusiasterna i branschen, ett litet familjeföretag inne på tredje generationen med sju gubbar på verkstaden, säger han.

-Mobalpa som vi också arbetar med, är deras raka motsats. Ett jättelikt franskt företag som levererar skåp på löpande band. Men fast det inte är handtillverkat är kvaliteten hög och de är prisvärda, berättar Pelle.

Lundins har flera stilar inom Tradition, till exempel Shaker-stilen medan Mobalpa har såväl modern stil, vintage och shabby-chic. När det sedan blir dags att projektera tar det lite olika lång tid beroende på kunden. Själv arbetar Pelle effektivt, men han vill att det ska kännas rätt för kunden innan man sätter projektet i rullning.

-Vi diskuterar design, färger, layout och vad händer med planlösningen om man gör si eller om man gör så. Ett kök ska både vara praktiskt och erbjuda en vacker miljö. Det är ett kännemärke i min verksamhet. Tiden det tar beror på när kunden har bestämt sig för hur de vill ha det, och vissa har större visuell kompetens än andra. Det brukar ta ungefär sex till åtta veckor att sedan producera köket och ytterligare en till två veckor för oss att sätta upp det, berättar Pelle som har fullt upp och sätter upp ett nytt kök varje till varannan vecka.

Heed & Thom Design arbetar endast med de bästa, handplockade snickarna och hantverkarna. Samarbetspartners som ÅM Inredningssnickeri och Anders Sandqvists Snickeri garanterar ett professionellt slutförande av arbetet. -Vi tar alltid under processen fullständigt ansvar för resultatet och då vill man bara jobba med de bästa, säger Pelle avslutningsvis.

www.heedothom.se