Årets händelse för alla som älskar sportbilar

Årets händelse för alla som älskar sportbilar

Tredje lördagen i juli är speciell, då tar nämligen Halmstad Sports Car Event plats som en av Sveriges bästa bilutställningar. Under hela dagen ställs 350 sportbilar av olika slag ut på eventet.

– Sveriges bästa sportbilsevent brukar vi säga och jag tror det stämmer. Den allra största gruppen som ställer ut här är privata bilägare som tar fram sina riktigt speciella bilar för att visa upp. I år har vi satsat lite extra på de yngre och barnen kan bland annat åka små elbilar. På förmiddagen blir det även underhållning för de yngsta. Så det är ett event för hela familjen, berättar Ulf Crona, ordförande för Halmstad Sport Car Event.

Flyguppvisning och prisutdelning
Under dagen är det mycket som händer. På morgonen samlas alla volontärer och arrangerar hur bilarna ska stå uppställda. Mitt på dagen blir det flyguppvisning både från försvaret men också från privata flygkonstnärer.

– Vi har två väldigt duktiga konferencierer i form av Peter Sundfeldt och Bosse Bildoktorn, som går runt och pratar med bilägarna och kollar in de olika objekten. Senare mot eftermiddagen har vi prisutdelning där vi tar upp bilarna på en scen.

Ulf berättar att Halmstad är en viktig del för hela eventet och musikunderhållningen står ofta lokala framstående artister för.

– Det känns bra att få fram förmågor som kanske är på gång och har en lokal anknytning. Vi brukar säga att eventet har tre hjärtan; bilen, välgörenhet och Halmstad.

Överskottet går till välgörenhet
Redan från starten 2011 har överskottet Halmstad Sports Car Event fått in gått till bland annat Barncancerfonden som fortfarande är en av de organisationer man skänker pengar till.

– Nu har vi delat ut över en halv miljon kronor sen vi startade eventet och i år kommer överskottet även att gå till Barndiabetsfonden, säger Ulf.

Mer och mer handlar om elektrifiering
Det blir allt fler bilar som drivs av el och det syns även på den stora bilutställningen.

– De företag som ställer ut har idag ofta en elbil att visa upp och det här året har vi det som krav att minst en bil ska vara elektrifierad. Även i sportbils världen märks den här utvecklingen och jag tror vi kommer se mycket mer elsportbilar.

Under hela dagen är det något som lockar och Halmstad Sports Car Event har de senaste åren riktat sig mer åt barnen. För att både de vuxna och unga ska kunna ha roligt tillsammans.

– Vi satsar mycket på de yngre och hela familjen ska komma hem och känna att de haft en bra dag, avslutar Ulf.

www.halmstadsportscarevent.se

Halmstad Sports Car Event
Lördag 20 juli 10 – 17
Simstadion/Brottet i Halmstad