Klassiskt kvalitetshantverk

Klassiskt kvalitetshantverk

Haga Trätoffelfabrik & Läderaffär har legat på samma plats sedan 1933 på Haga Nygata 19 i Göteborg och tillhandahåller gedigna högkvalitativa hantverksprodukter som svenska träskor, skråmträsk, väskor och bälten.

Atmosfären i butiken är gemytlig med en inredning som påminner om hur butiker såg ut förr i världen. -Vi har det mesta på hyllor bakom disk och hämtar ut åt kunder som vill prova så det ger ju en servicekänsla och personlighet som kanske inte är så vanlig i alla affärer nuförtiden, berättar Ulrika Eliasson som tillsammans med sin systerson Erik tog över verksamheten för tre år sen.

Just den klassiska vegetabilgarvade naturfärgade träskon är butikens signum och pärla. Den är också enormt populär, inte minst bland turister. Lika svensk som dalahästen, en slitstark kvalitetsprodukt som inte går ur tiden. Utöver träskon är skråmträsk, en svensk handgjord lädersko populär. Den görs i väldigt få exemplar och Haga Trätoffelfabrik är den enda återförsäljaren utöver tillverkarna själva. Man är även återförsäljare åt Duckfeet, Docksta, Ullcentrum Öland, Öjbro Vantfabrik och Kero. Ett besök i den charmiga butiken med sin doft av läder är väl värt upplevelsen, men för den som inte har vägarna förbi den gamla arbetarstadsdelen Haga så är webshopen ett lättillgängligt alternativ.

Butiken var familjeägd ändå från start fram till då Ulrika och Erik tog över. -Dottern till den ursprungliga grundaren sålde till oss för det fanns ingen i familjen som kunde driva det vidare, och vi ville fortsätta i den här andan, berättar Ulrika som tidigare bland annat arbetat som spachef på Orbaden i Bollnäs.

– Jag som kvinna har naturligtvis hur mycket skor som helst, säger Ulrika och skrattar. -Vi har många olika varianter men den klassiska träskon är ändå en absolut favorit för mig, avslutar Ulrika.

Haga Trätoffelfabrik & Läderaffär
Haga nygata 19, Göteborg
www.hagatratoffel.se
Öppet:
Mån-Fre 11–18 lunch 13:00-14.00
Lör 11–15

Haga Trätoffelfabrik säljer även handstickat och ullprodukter samt är återförsäljare för Duckfeet.