Porten till Lappland kallar

Porten till Lappland kallar

Mellan Umeå och Lycksele har det vuxit fram en idyllisk hotell- och konferensanläggning mitt i den norrländska vildmarken.

Den lilla byn Granö i Västerbotten lockar årligen besökare från hela Europa som vill ta del av unika upplevelser i storslagen natur. Ta chansen i sommar; upplev magiska stunder i en av Europas sista vildmarker.

Det är något visst med den lilla byn Granö. För det är inte av en slump som byn årligen lockar besökare som vill uppleva naturen på riktigt nära håll.

– Vi lever i en tid när vi översköljs av intryck och har ofta kommit väldigt långt bort från naturen. Här kan du stanna upp och lyssna inåt, berättar Granö Beckasins vd Annika Rydman när hon beskriver de vackra omgivningarna.

Ambitiöst aktivitetsutbud och fågelnästen
Under sin vistelse i Granö är det inte ovanligt att besökare passar på att sysselsätta sig med upplevelser ur det gedigna aktivitetsutbudet.

– Vi är en året-runt-öppen anläggning med aktiviteter året. På sommaren sprudlar området av liv. Vi erbjuder bland annat bygge av timmerflottar, husky walks, hundspann på hjul, fiske, guidade vandringar, bastubad och mycket mer. Här finns alltid något att göra, men samtidigt utmärkta möjligheter till avkoppling och återhämtning för den som vill uppleva av naturen i lugn och ro, berättar Annika.

Hos Granö Beckasin har du därtill möjlighet att bo som en fågel uppe bland träden i Granö Beckasins fågelnästen, hotellrum i träd. Fågelnästena sitter tryggt förankrade i starka tallar uppe på en ås med makalös utsikt över Umeälven och bergen. Beckasins gäster bor även i det nybyggda Ekohotellet, i de nyrenoverade hotellstugorna eller i egna husvagnar och husbilar på campingen.

Respekt för miljön
Oavsett om det gäller de härliga aktiviteterna, konferensverksamheten, byggnader eller den helt fantastiska maten som serveras i restaurangen – så genomsyras allt av ett genuint, hållbart tankesätt med respekt för den omgivande naturen.

– Vi har ett eko-tänk i allt vi gör. Från leveranser av mat och råvaror, till upplevelserna och hur vi byggt vårt eko-hotell. Här finns det ingen plast i väggarna eller något sådant. Därtill kommer majoriteten av råvarorna som används i restaurangen från lokala bönder och producenter, förklarar Annika.

Granö Beckasin samarbetar i dagsläget med flertalet lokala företag för att bidra till bygdens fortsatta utveckling och för att ta vara på de resurser samt den kunskap som finns nära tillhands.

Nära till porten till Lappland
Det är lätt att ta sig till Granö med både flyg, tåg, buss och bil. Flyget går till både Lycksele och Umeå; dit det endast är en timmes flygväg från Stockholm. Därifrån är du sedan framme vid anläggningen efter ytterligare en timmes bilresa. Tar du tåget kommer du ända till Vindeln som bara ligger 20 minuter från Granö.

www.granobeckasin.com kan du läsa mer.