Appen framkallar dina bilder

Appen framkallar dina bilder

Låt inte dina fotografier gå förlorade när din gamla mobil lagt av och det är dags att skaffa en ny. Med en smart och användarvänlig app som Grafi Foto själva tagit fram i samarbete med en utvecklare får man enkelt bilderna skickade hem.

Appen låter dig välja mellan ett stort antal bildformat, det antal kopior du vill ha samt om bilderna skall beskäras eller inte. Fotopappret, Supreme HD, är av bästa tänkbara kvalitet.

Idag är det många som bara har sina ovärderliga semesterminnen eller bilder på sina barn i digital form, på mobilen eller datorn. Kraschar den och ingen back-up finns riskerar de att gå förlorade för alltid, medan framkallade bilder är eviga.

-Jag möter nästan dagligen såna som tappat sina bilder, och fler skulle nog ta chansen att framkalla på papper om de visste hur enkelt, snabbt och prisvärt det är. Vi kan framkalla på en timme, säger Anna Gleisner på Grafi Foto.

Mer än bara en fotobutik
På Grafi Foto i Majorna erbjuder man mycket mer än bara fotoframkallning. Här görs personliga almanackor och fotoböcker och andra trycksaker. Scanning av gamla bilder, negativ och dior erbjuds för nyprint eller digital kopia och det är även möjligt att få sina gamla analoga filmer överförda till digitalt format.

-Sedan gör vi mycket printjobb för professionella fotografer som har utställningar och säljer sina bilder online. Vi har många olika papperstyper för posters som Fine Art, bomullspapper och canvas. All produktion sker här i vår butik, med en snabb service och hög kvalitet, och det är kanske därför vi lyckats överleva när många andra i branschen fått slå igen, berättar Anna.

Familjeägt och närproducerat
Grafi Foto är ett familjeföretag med en anrik historia. Grafi stod för Grammofon, Radio, Album, Foto, Inramningar när det köptes av Annas farfar Erland Eliasson 1947. Han hade då arbetat som butiksbiträde i affären sedan 1944 när erbjudandet om att köpa kom. Tyvärr hade Erland inte tillräckliga medel men han frågade då en förmögen herre som han har lärt känna på färjan från Hisingen till Majorna om han kunde tänka sig att gå i borgen. Erland får lånet, och Grafi har sedan dess gått i familjen via först Erlands son Jan som började arbeta i butiken som 15-åring, år 1958 tillsammans med Erland. På 1990-talet kom så Jans båda barn Anna och Joakim in i bilden.

Grafi har ständigt utvecklats i takt med tiderna. När Kodak kom stort på 60-talet blev foto mer viktigt än radio och TV, vilka helt övergavs på 80-talet. År 2000 investerades det i den digitala tekniken med ett digitallabb, och 2013 var Grafi Foto den första fotobutiken i Sverige att kunna erbjuda framkallning genom en egen App i en smartphone.

-Det är enkelt att beställa framkallningen via appen som heter GrafiFoto och laddas ned via Apples Appstore eller Google Play. Man kan också beställa framkallning via vår hemsida eller att bara komma in i butiken på Mariaplan där man också kan hämta sina bilder om man inte vill få dem skickade till sig, säger Anna avslutningsvis.

www.grafifoto.se

Använd rabattkod ”GT” för 20% på alla bildbeställningar t.o.m.  söndag 2 juni!