Billig, miljövänlig, säker energi!

Billig, miljövänlig, säker energi!

I år firar Gas & gasolmästarna i Västra Frölunda 25-årsjubileum.

Det auktoriserade gasinstallatörsföretaget är behjälpliga med installation och service av såväl stora som små anläggningar för värme, kyla och matlagning för villan, fritidshuset, husvagn, båt, kök och restaurang/storkök.

-Det kommer vi att fira under året med lite speciella händelser och erbjudanden, vi kommer ha lite jippo i butik med grillning till exempel. Det här att vi firar 25 år är ju ett stort förtroende vi fått av våra kunder, säger Kent Holgersson som tillsammans med Tom Åberg startade företaget 1994.

Överlägsen vid matlagning
Att kockar och matlagningsintresserade föredrar gasspis framför elspis på grund av möjligheterna att mer direkt kontrollera värmen är välkänt, och intresset hos allmänheten för gas vid matlagning är på ökande i Sverige.

-Så gott som alla restauranger med aktning och kvalitet använder ju gasspis, så restaurang och storkök är ju en stor del av vår kundkrets, men vad många inte vet är att det är så enkelt att skaffa även privat, en installation av en gasolanläggning till ett villakök är oftast bara ett arbete på ett par timmar, säger Kent och berättar att Sverige faktiskt är lite unikt i världen på så sätt att elspisen här ändå är vanligast.

-Ute i övriga världen lagar man maten med gas, säger han.

Vid installation för restaurang och storkök krävs ett speciellt tillstånd och där kan Gas & gasolmästarna vara behjälpliga med pappersarbetet, och utbildar även ägare och personal i anläggningen.

Säkerheten viktig
-Ofta har folk respekt för gas och då känns det skönt att ringa oss som är auktoriserade, vi erbjuder också fortlöpande serviceavtal för de som vill, berättar Kent.

Gas är inte bara på väg fram inom matlagning igen utan som energiform överhuvudtaget, för till exempel uppvärmning. I Gas & gasolmästarnas butik har man en utställning med vackra gasbrasor.

-Gasbrasan är på framgående i hela Europa och det har väl förutom att den är snygg och lättskött också att göra med de nya eldningskraven. Ved släpper ut mycket partiklar och är dåligt för luften och miljön, säger Kent.

Miljövänligt alternativ
Gas är ju också en relativt ren energiform. En del tror att det på grund av att det är ett fossilt bränsle skulle vara dåligt, men den höga renheten i de flesta energigaser innebär inga eller mycket låga halter av föroreningar och andra oönskade ämnen.

-Sedan är det ju billigt, två små gasoltuber för köket á 600 kronor styck kan vara en årsförbrukning, så det är ju en väldigt effektiv energikälla, berättar Kent.

Nu när grillsäsongen är i full gång har också Gas & gasolmästarna såklart ett stort utbud av gasgrillar, både portabla och fasta för till exempel uteplatsen. I butiken som har fyra anställda erbjuds också en mycket populär service, gasolautomaten Tomos där kunder kan få byta sina gasoltuber dygnet runt utan att behöva anpassa sig till öppettiderna.

-Han (Tomos) blev ju snabbt så populär att han utsågs till månadens anställd. Vi satte till och med upp honom på semesterlistan. Men han får ingen, säger Kent avslutningsvis.

www.ggm.nu