En färgklick av blommor i Eriksberg

En färgklick av blommor i Eriksberg

På Sörhallskajen i Eriksberg flödar det med blommor och grönska. Här ligger Gardenia Blommor, en fristående blombutik med gamla anor som utöver ett brett sortiment satsar på en service som står ut från mängden.

Sedan 6 år tillbaka är det Elenore Skoglund som driver vidare butiken i sin regi, och det är inte utan en stor dos hjärta och själ som når ut till kunderna.

– Det har blivit lite känt i området att jag har mycket blommor och växter utanför butiken under våren och fram till sen höst. det blir en färgklick på kajen som många uppskattar, säger Elenore.

Det var länge hon hade haft tankar på att starta eget när annonsen dök upp om att Gardenia Blommor skulle säljas. Själva verksamheten har anor ända bak till 1955, då man från början startade på Kyrkbytorget. Men allt eftersom att fler och fler andra företag lade ner i området tog man beslutet om att istället flytta till Eriksberg, och nu är det med vacker utsikt från kajkanten som butiken förser omgivningen med färgprakt.

– Jag har alltid tyckt att det är roligt med blommor och även service har varit en stor drivkraft. Så kombinationen av att få jobba med blommor och vara kreativ, tillsammans med att få ge mina kunder personlig service var anledningen till att jag ville driva ett eget företag. När jag skulle ta över butiken så jobbade jag med den förra ägaren ett tag för att lära mig stället och också för att det var viktigt att känslan fanns där både för henne och mig. Och det kändes verkligen rätt, berättar Elenore vars gröna fingrar har funnits där sedan barnsben.

Går efter magkänslan
I den lilla butiken samsas idag ett brett sortiment av snittblommor och krukväxter i alla möjliga färger och former tillsammans med lite heminredning, presentartiklar och krukor.  Här binder man dessutom alla buketter själva, till både glädje och sorg vilket är roligt och ett fint förtroende, enligt Elenore. Framförallt trivs hon med att som självständig butik kunna bestämma ett sortiment som passar både henne och kunderna perfekt. För det där med kundservice är ju som bekant något som ligger henne varmt om hjärtat.

– Som fristående butik kan jag kan styra sortimentet mer med magkänslan än vad många andra butiker kan. Jag lyssnar mycket på kunderna, och är det en kund som är på jakt efter något speciellt så brukar jag kunna fixa det mesta. Jag lägger ner mycket tid och energi på att hjälpa kunderna att få det de söker, säger Elenore och fortsätter:

– Det jag vill är att kunderna skall känna sig bekväma i min butik och att man vågar fråga om man behöver hjälp. Mitt mål är, förutom att ha ett bra sortiment, att det här skall vara en blombutik där man kan känna sig som hemma.

Hemsida
Facebook
Instagram