Hitta rätt sten till trädgården

Hitta rätt sten till trädgården

Gårda Johan är företaget som har anor ända tillbaka till 1800-talet. Idag är försäljning av markprodukter en stor del av verksamheten.

Med dess långa erfarenhet har man blivit experter på olika typer av betong och stenprodukter. För den som ska anlägga en ny trädgård, garageuppfart eller bygga en stentrappa är besöket givet.

– De senaste trenderna märks tydligt i våra trädgårdar. Nu är det populärt att lägga snygga mönster och kombinera olika typer av sten. Det har att göra med hur husen designas idag, det är mycket funkis inspirerat vilket även märks vid stenläggning. I Sverige är det nästan alltid svarta och gråa toner som gäller och vi brukar inte använda så mycket färg när det gäller markprodukter, berättar Patrik Winblad, försäljningschef på Gårda Johan.

Betong eller natursten
Vilken typ av sten man väljer att använda när det är dags att göra om i trädgården eller kring huset kan ha stor påverkan på hur utemiljön uppfattas. Patrik pratar om att det finns många fördelar med att välja natursten. Mycket på grund av att den slits på ett snyggt sätt och det lätt går att utöka vid behov. Betongen är betydligt billigare men slits på ett annat sätt och det kan vara svårt att få rätt ton i stenen om något i trädgården ska byggas på.

– Det är många bitar som ska stämma och det är smart att planera lite innan man börjar jobba i trädgården eller på garageuppfarten.
– Något som är väldigt viktigt att tänka på är underlaget, det ber jag kunden fundera lite extra på varje gång. Det ska vara rätt djup på det man grävt och bra dränerat. Är det fuktigt kan det bli stora problem. När det sen gäller design och utformning är det bara fantasin som sätter gränser. Många hittar på sina egna fina mönster och lösningar, vilket är kul att se, säger Patrik.

Stor kunskap om markprodukter
Oavsett om det gäller sten till poolområdet, garageuppfarten, trädgården eller uteplatsen finns den kunniga personalen på Gårda Johan tillgänglig att guida kunden rätt. Vid den stora sten utställningen blir det enkelt att se slutresultatet och låta sig inspireras till det egna projektet. På Gårda Johan är den långa erfarenheten och kunskapen något som gör företaget unikt.

– Vårt lager är över 40 000 kvadratmeter stort och på så sätt kan vi lagerhålla stora kvantiteter. Det innebär att vi också har en bredd på våra produkter och leverans till kund blir kort, vilket är en väldig fördel. Vår professionella kunskap är nog det som gör att vi kan växa och utveckla företaget vidare, avslutar Patrik.

Entreprenadvägen 1 (vid Sankt Jörgen Park Resort)
Telefon: 031-55 92 00
www.gardajohan.se