Husvagns- och husbilsexperterna

Husvagns- och husbilsexperterna

Med ett stort utbud av såväl fabriksnya som begagnade husbilar och husvagnar i lager har Fritidscenter allt på hjul den campingsugne kan önska sig.
Utöver det finns i den välsorterade webbshopen en stor mängd artiklar inom husvagns- och husbilstillbehör och semesteraccessoarer.

Med cirka 120 fordon per anläggning finns idag Fritidscenter i både Trollhättan och i Tagene, Göteborg. -Vi tog över ägarskapet av anläggningen här i Göteborg 2014, men den har funnits här sedan 1984, berättar Tommy Wilhelmsson, en av åtta delägare.

Fritidscenter är återförsäljare av KABE och Adria husvagnar och husbilar samt Sun Living husbilar.

-Både KABE och Adria är gigantiska märken med en stor portion av marknaden. KABE är ett helsvenskt premiummärke som varit marknadsledande inom husvagn under fler månader 2017 vilket är unikt, och det är jätteroligt, lite som att se Volvo blomstra, säger Tommy.

KABE är kronjuvelen i utbudet, med ett flertal olika exklusiva modeller av såväl husbil som husvagn. Adria erbjuder också ett stort spann av modeller, från de lite enklare till de lite mer påkostade medan Sun Livings husbilar är finns i lite enklare och billigare varianter. -En bra förstagångshusbil, konstaterar Tommy som tidigare drivit bilverkstad i över 20 år sedan han redan som 18-åring startade eget. Idag jobbar han som platschef i Tagene men även som säljare vilket gör att han har mycket direktkontakt med kund. Rådet han skulle vilja ge kund som funderar på köp är att lita på sin känsla.

Planera efter behov
-Titta runt, bilda dig en egen uppfattning och följ din magkänsla. Efter det kan du prata med experter. Jag tillämpar alltid detta råd, och jag har väldigt sällan felköpskunder, berättar Tommy och fortsätter: -Sedan ska man utgå från vad man har för behov. Det är en sak att köpa en husvagn för fyra varma juliveckor, en annan för skidsemestern på sportlovet. Vill man ha en som klarar båda så finns det också. Man ska också tänka på att man har så mycket permanenta bäddlösningar som möjligt så inte mamma och pappa måste fälla ner soffbordet när barnen ska gå och lägga sig.

Fritidscenter har två verkstäder, i Göteborg och Trollhättan, med originaldelar till Adria, KABE och Sun Living. Verkstäderna klarar all service och reparation (även skadereparationer) på alla husvagnar samt på bodelen av husbilen. Verkstäderna är godkända för skadereparationer av alla försäkringsbolag.

-Dessutom förvärvade vi den första januari i år Campea-anläggningarna i Falkenberg och Malmö så nu har vi fyra fullservice-anläggningar utmed kusten, säger Tommy avslutningsvis.

www.fritidscenter.se