Förbättra din hunds livskvalité med massage

Förbättra din hunds livskvalité med massage

Precis som vi människor får även hunden ont och blir stel i musklerna efter träning, skada eller på grund av ålder.

Genom att vända sig till en hundmassör kan hundens muskler, leder och allmänna mående förbättras avsevärt. På FriskHund-Syd erbjuder Christina Sjöström massagebehandling och kurser i hur ägaren själv kan lära sig massera sin hund.

– Det finns stora fördelar med hundmassage både för lite mer aktiva hundar, då musklerna kan behöva mjukas upp efter träning och lek, och för äldre hundar som ofta blir lite stela i muskler och leder. Men det kan också vara ett sätt att skapa ett starkare band mellan ägaren och hunden. Att lära känna hundens kropp, hur musklerna känns när hunden är skadefri gör att man på ett tidigt stadium kan känna om något är fel, berättar Christina Sjöström, diplomerad hundmassör på Friskhund Syd.

Mjukar upp stela muskler
Då olika typer av rörelseproblem kan uppstå i hundens vardag kan massagebehandling lösa upp muskelspänningar genom förbättrad blodcirkulation. Behandlingar kan ges både som friskvård och rehabilitering vid skador och problem i hundens rörelseapparat.

– Massage är väldigt effektivt för olika typer av besvär och kan också hjälpa en orolig och stressad hund.

På FriskHund-Syd erbjuder Christina en möjlighet att komma hem till ägaren och massera hunden på plats.

– Anledningen till att jag gör behandlingar i hemmet är för att hunden får lugn och ro i sin trygga hemmiljö.

Kurser för både hund och ägare
Med en bakgrund som pedagog i över 25 år har Christina lång erfarenhet av att lära ut. På FriskHund-Syd erbjuds utöver behandlingar också kurser i massage för hemmabruk, kurser med balansboll för hundens styrka och balans samt valp- och vardagslydnadskurser.

– Det ska vara roligt att träna tillsammans med sin hund och det är viktigt att bygga upp och stärka relationen mellan hund och ägare. Med ett positivt förhållningssätt och belöningsbaserade metoder kan man nå långt, fortsätter Christina. Jag har haft hund i nästan hela mitt vuxna liv har och just nu har jag tre hundar som jag tränar i bland annat spår, agility och jaktapportering.

För hundar som har problem eller tränar kan hundmassage vara till en stor fördel och något alla ägare kan ha stor nytta av. Vill du veta mer? Läs vidare på FriskHund-Syds Facebook sida.

– Jag är medlem i Sveriges Hundföretagare och H-märkt för mitt yrke som hundmassör. En trygghet för kunden som anlitar mig och en kvalitetssäkring för mig som driver ett Hundtjänstföretag, avslutar Christina.

Besök gärna våran Facebook sida