”Jag vill få den unika människan att lyfta” – Fotograf Therése Särnbäck

”Jag vill få den unika människan att lyfta” – Fotograf Therése Särnbäck

Ett foto är så mycket mer än bara en ögonblicksbild. Det handlar också om att fånga och förmedla en känsla eller ett speciellt budskap.

Therése Särnbäck har arbetat som fotograf i över 20 år och ser den stora glädjen i det kreativa mötet med nya människor och miljöer som det allra mest inspirerande i hantverket.

– För mig handlar mycket om att skapa en avslappnad atmosfär och ett förtroende, så jag kan lyfta fram människor och deras personlighet med min kamera, säger Therése engagerat när hon börjar berätta om sin passion.

När Therése i mitten av 90-talet började arbeta som fotoassistent åt en av de auktoriserade mästerfotograferna i landet tog det inte lång tid innan hon kände att hon hittat hem. Då var det analogt och Hasselbladskamera som gällde vilket, även om det mestadels är digitalt idag, lade en gedigen grund inom ljussättning, teknik, posering och allt annat som behövs för att hitta rätt känsla i en bild.

– Magin i att komponera fram en bild var det som verkligen fick mig fast, berättar hon.

Belyser det unika
I år firar Therése inte mindre än 22 år i branschen och hon drivs fortfarande av en värme och ett stort engagemang till sitt fotograferande. Det hon förevigar är allt ifrån porträtt av privatpersoner, barn, familj och bröllop till inredning, miljöer, exteriörer, musiker, event och djur. Men även uppdrag för magasin som inredningsreportage och personliga porträtt i spännande miljöer. För såväl större som mindre företag erbjuder Therése även olika marknadsföringslösningar eller personalporträtt som blir företagets ansikte utåt. Kort sagt är det många olika miljöer och uttryck som blir förevigade genom linsen, men oavsett syfte är en stor del av utmaningen det kreativa mötet, och konsten att skapa en positiv och inspirerande anda.

– Alla människor och platser har sin egen speciella historia, och det är det här unika och vackra vi har inom oss som jag så gärna vill lyfta fram genom att belysa det på nya, spännande sätt, förklarar Therése och betonar att lyhördhet och förmågan att få kunderna att slappna av är viktiga egenskaper.
– Jag tror på teamwork, att vi tillsammans skapar något fantastiskt.

Fotar världen över
Therése har en studio på Södermalm i Stockholm och en alternativ bas i Varberg på västkusten, men lika ofta som hon är där tar fotograferandet henne ut till kunder på andra platser eller till och med längre ut i världen. Under det senaste året har hon bland annat fotat för en designer på den franska inredningsmässan Salon Vivre Côte Süd i Aix-en-Provence och tidigare även stora konvent som Peace and Security Summit, och framöver väntar fler uppdrag av samma dignitet.

– Jag har många nya resor och uppdrag på gång och ser fram emot ett nytt fantastiskt år med fler spännande möten där mina kunder går ut från studion med ett stort leende på läpparna, avslutar Therése.

KONTAKT:
www.instagram.com/fotograftherese
www.fotograftherese.se
TELEFON
08-653 60 30
0709-90 97 30
MAIL
INFO@FOTOGRAFTHERESE.SE