Att ta farväl av en trofast vän

Att ta farväl av en trofast vän

Alla med erfarenhet av ett bortgånget husdjur vet att det både är tragiskt och svårt att förlora en familjemedlem.

Att djur behandlas med omsorg och respekt och får ett värdigt avslut på livet är en självklarhet för Flemming Rolin, begravningsentreprenör för smådjur.

Flattinge Smådjurkremering ligger i byn Flattinge utanför Vittaryd och har öppet dygnet runt, året om för att du som djurägare ska kunna överlämna ditt bortgångna husdjur när som helst. Flemming Rolin är grundaren till verksamheten som öppnades 2009 och har sedan dess utfört kremering av hundar, katter, hamstrar, kaniner och andra mindre djur. Idag är han en av landets största aktörer inom smådjurskremering och ser som sin främsta uppgift att erbjuda kunder ett fint och värdigt avsked av ett älskat husdjur.

Kundens önskemål framför allt
Du som djurägare ska kunna känna dig trygg när du lämnar ifrån dig ditt husdjur.
−Hos oss garanterar vi vid separatkremering att djuret kremeras ensamt, men vi kan även se till att djur som levt tillsammans kremeras tillsammans om kunden önskar detta, säger Flemming.
Askan läggs i tryggt förvar i en försluten påse och sedan i en träurna smyckad med djurets namn på en liten skylt. För Flemming är det viktigt att ge kunden en stämningsfull upplevelse vid återlämningen av urnan och för många har det stor betydelse hur och var djurets aska begravs. För den som vill finns en minneslund i anslutning till anläggningen där askan kan spridas ut på en vacker, stillsam plats.

Ett fint sista avsked
Då ett djur har avlivats är det oftast veterinärkliniker eller djursjukhus i områdena Skåne, Halland, Blekinge, Småland och Västra Götaland som tar kontakt med smådjurskrematoriet. Urnan återlämnas alltid senast två veckor efter kremering men som djurägare är du när som helst välkommen att själv göra ett besök hos Flattinge Smådjurkremering och ta del av omgivningen, promenera i minneslunden eller ställa frågor om processen.
−Vi utför allt arbete med stor respekt då ditt djur förtjänar en värdig sista resa. Det är alltid svårt att ta farväl av en familjemedlem men med rätt hjälp kan sorgen underlättas, avslutar Flemming.

Har du frågor eller funderingar om vad som sker när ditt husdjur går bort? Kontakta Flattinge Smådjurskremering på telefon 0738-48 50 05 eller besök hemsidan www.flattinge-smadjurskremering.se