Ett värdigt farväl av ditt sällskapsdjur

Ett värdigt farväl av ditt sällskapsdjur

Ett sällskapsdjur är inte bara en trogen vän, det är en familjemedlem som man vanligtvis delar livets toppar- och dalar med en avseende tid.

Men till slut kommer dagen då det är dags att ta farväl. Något som Flemming Rolin på Flattinge Smådjurskremering tyvärr har egen erfarenhet av.

Allt gott har ett slut. Men när döden står för dörren är det sällan något man är beredd på. När ett sällskapsdjur går bort av olika anledningar väntar ofta en känslosam sorgebearbetning som kan ta lång tid. Flemming Rolin hade först tänkt anlägga en rofylld djurkyrkogård på sin mark i Flattinge, men valde till slut att börja med kremering av smådjur.

– Idag är det allt vanligare att man väljer ge sin fyrbenta familjemedlem ett värdigt farväl. Kremering gör att man kan sprida askan på valfri plats, och är något allt fler föredrar. Vi har en egen minneslund vid en damm i anknytning till kremeringen där många väljer att sprida ut askan. Jag har själv haft sällskapsdjur så länge jag kan minnas och har tyvärr fått säga farväl till flera av dessa. Det är en jobbig, men tyvärr en nödvändig process att gå igenom, berättar Flemming.

Hämtar från veterinärer och djursjukhus
För att underlätta för dem som väljer att kremera sina bortgångna sällskapsdjur hos Flemming, erbjuder han möjlighet till upphämtning från såväl veterinärer som djursjukhus runtom i regionen. Kremeringen sker i moderna ugnar som drivs av gasol. Och med den bästa möjliga reningstekniken av ugnarna får du garanterat enbart askan från just ditt djur. Ungefär två veckor efter kremeringen återlämnas urnan med askan tillbaka till antingen veterinären, eller om du hellre hämtar askan på plats. Därtill erbjuder Flemming något unikt.

– Vi är kanske den enda aktören i Sverige som kan erbjuda ”expresskremering” i mån av tid. Det innebär att det går att hämta urnan med askan redan efter ett par timmar för den som vill komma vidare med sorgearbetet så snart som möjligt, avslutar han.

Är du i behov av att kremera ditt sällskapsdjur? Hör av dig till en aktör som vet vad du går igenom. På www.flattinge-smadjurskremering.se kan du läsa mer. Har du frågor kan du ringa Flemming på 0738-48 50 05 eller skicka ett mail till info@flattinge-smadjurskremering.se