Upptäck vackra Vrångö i vår och sommar

Upptäck vackra Vrångö i vår och sommar

Efter endast en kort båttur ifrån Saltholmen befinner man sig längst ut i Göteborgs södra skärgård på den natursköna, paradisön Vrångö.

Här finns vackra promenadslingor, närhet till salta bad, fin gästhamn och Fiskeboa Lotsen – Vrångö som erbjuder ett härligt utbud av havets läckerheter.

Till Fiskeboa Lotsen kommer besökare för att köpa dagsfärsk fisk och skaldjur från lokala fiskare, rökta delikatesser från Donsö Rökeri, hemmagjorda röror och allt annat man kan önska sig i en fiskdisk.

– På sommaren är våra skaldjurlådor med räkor och kräftor väldigt populära att ta med eller äta på plats, säger ägaren Andreas Olsson Wijk.

Men den stora behållningen hos Fiskeboa Lotsen är ändå att man har möjlighet att slå sig ner och äta nyfångade skaldjur ihop med en kall öl eller ett glas vin i den inglasade verandan eller på uteserveringen.

– Har man tur kanske det är ett trubaduruppträdande just den dagen, tillägger Andreas.

Historien om Fiskeboa Lotsen tar sin början när ägaren Andreas Olsson Wijk är 11 år gammal och sålde egenrökt fisk till turister från rökeriet i morfars trädgård på Vrångö. Därifrån utvecklades det lilla rökeriet till en försäljningsbod och 2007 investerade Andreas i en större och nyare Fiskebod i Vrångö gästhamn där verksamheten nu ligger. På grannön Donsö finns sedan tio år tillbaka en Fiskebod som är öppen året runt.

Göteborg är en stad som är vida kända för sin fina fisk och ingenstans smakar fisken och skaldjuren bättre än längst ut på Vrångö.

Vill Ni boka hela Fiskeboa Lotsen – Vrångö?
Är ni ett större sällskap som vill boka in en trevlig kväll med mat och dryck hos Fiskeboa Lotsen går det bra att ringa eller maila för mer information. I gästhamnen ligger även vandrarhemmet Kajkanten, där många väljer att bo över.

Kontakt
E-post: fiskeboa-vrango@hotmail.com
Hemsida: fiskeboa-vrango.se
Telefon: 0709–369907
Facebook
Instagram

Så tar Ni er hit
Kommer Ni med Styrsöbolagets båtar från Saltholmen kliver Ni i land på Vrångö och följer skyltarna till gästhamnen som ligger endast en 10 minuters vacker promenad bort.
För dig som kommer med egen båt direkt till gästhamnen ligger Fiskeboa Lotsen endast ett stenkast bort.