Wictor på Färg & Tapetspecialisten tipsar

Wictor på Färg & Tapetspecialisten tipsar

För att få bästa möjliga resultat av vinterns målnings- och tapetseringsprojekt, krävs det ett noggrant förarbete. Men resultatet beror även på andra faktorer.

Wictor på Färg & Tapetspecialisten på Backaplan tipsar om hur ditt projekt får bästa möjliga slutresultat.

Under vinterhalvåret passar många på att måla om eller tapetsera hemma. Det är kanske inte så konstigt. Under vinterhalvåret spenderar vi nämligen betydligt mycket mer tid inomhus än resten av året. För att vi ska trivas hemma krävs det ibland förändringar för att ge nytt liv.

– Många vill ha modernt och fint hemma. Att ändra färg och känsla i ett rum är ett effektivt och enkelt sätt att förnya i hemmet. För många blir det en välbehövlig nytändning som ger energi, berättar Wictor på Färg & Tapetspecialisten.

Tre tips för professionella resultat
Men hur gör man för att uppnå bästa möjliga resultat? När det kommer till tapetsering så har Wictor tre tips som garanterat underlättar.

1. Grundmåla innan tapetsering.
Ett bra sätt att få det perfekta resultatet är att grundmåla väggen innan tapetseringen, inte bara för att vissa tapeter kräver en jämn kulör på underlaget, du kommer även att se resultatet av spackling och andra eventuella missar i ditt underarbete efter att du grundmålat väggen. Grundmålningen ger dig också mer tid att hantera/justera tapeten vid tapetseringen.

2. Lär känna mönstret på tapeten.
Lägg ut två tapetvåder bredvid varandra på golvet innan du börjar tapetsera, då lär du dig mönstret och vet var passningen kommer.

3. Dela alltid tapetvåden i hörnen.
Ett tredje tips är att aldrig tapetsera över ett hörn. Skär istället in tapetvåden i hörnet plus ca 5mm in på nästa vägg. Nästa vägg startas alltså med ett överlapp. Var uppmärksam då vissa mönster kan kräva att man anpassar den första våden efter hörnet.

Med dessa tips kan du känna dig trygg genom att veta att du använder tekniker som ger professionella resultat. Men först behöver tapeterna väljas ut, och det är inte alltid helt lätt. Som en liten hjälp på vägen kan det vara bra att kika på vad som är populärt just nu.

Industriellt och blommigt är hett
Den industriella känslan med nyanser som påminner om kalk och betong har varit populärt under ett antal år. Men även linneaktiga toner som efterliknar textilier har varit valet för många. På senare tid har samtidigt även lite mer vågade mönster återigen hittat in på topplistan.

– Vinnaren av Plaza Interiörs designpris ”Årets tapetkollektion 2018” är en blommig kollektion från Boråstapeter. Det är jättekul att fler vågar välja lite mer utstickande mönstertapeter. Men samtidigt är den industriella stilen, som varit het sedan 5–6 år tillbaka, fortsatt väldigt populär, avslutar han.

Med hög service och god kunskap i branschen; säljer Färg & Tapetspecialisten färg, tapeter, golv och övrigt målerisortiment till yrkesmän, fastighetsägare och privatpersoner. På www.fargotapetspecialisten.se kan du läsa mer. Vid frågor eller för en offert kan du höra av dig på 031-223343 eller via mail till wictor@fargotapetspecialisten.se

Inspireras av Färg & Tapetspecialisten på sociala medier
Klicka här för att komma till Färg & Tapetspecialisten på Instagram
Klicka här för att komma till Färg & Tapetspecialisten på Facebook