Falkenberg Energi – det hållbara företaget

Falkenberg Energi – det hållbara företaget

Falkenberg Energi är ett av Sveriges mest hållbara energibolag.

Med deras framåtanda och vilja till ständig förbättring agerar de pionjärer inom området med ett koldioxidutsläpp som ständigt minskar.

Idag är det inte många som tänker på samhällets uppbyggnad och dess elberoende. Vi är omringade av teknik som på många sätt underlättar kommunikation, jobb och fritid – och varje individ ser el som en självklarhet snarare än en tillgång. Men när klimatet hotas behövs både starka röster och företag som ständigt tar miljömedvetna beslut samt aktiva val som gynnar både samhälle och individ. Idag frågar vi oss mer sällan var vår el kommer ifrån eller hur den produceras, men i och med upplysning samt egen vilja till förbättring kan ett steg i rätt riktning innebära ett enormt kliv för en gemensam framtid.

Falkenberg Energi har sedan 1903 följt med i samhällets utveckling i behov utav el, och i takt med efterfrågan har de ständigt förbättrat sin verksamhet samt minskat deras koldioxidutsläpp. 2019 uppfyllde de kravet för Parisavtalet som innebär nolltolerans till utsläpp av växthusgaser senast 2050, och i deras senast klimatbokslut visar de på siffror som 99,9 procent förnybar produktion.

– Vår el är märkt med Bra Miljöval och är förnybar från en mix av 73 % vattenkraft, 25 % vindkraft och 2 % solkraft, säger Bo-Anders, VD för Falkenberg Energi. Stämpeln, Bra Miljöval, tillhör Naturskyddsföreningens märkning och uppfyller hårda miljökrav vilket innebär att elen kommer från förnybara källor och ställer hårda krav på att elproduktionen tar hänsyn till både miljö, klimat, djur, växter och människor. Genom att välja oss väljer man helt enkelt den minst miljöförstörande elproduktionen samt att inte bidra till växthuseffekten.

– Vi kan också med stolthet säga att för varje kilowattimme el märkt Bra Miljöval som säljs går pengar till miljöförbättrande åtgärder, energieffektivisering och investeringar i ny miljöteknik.

Mikroproduktioner
Under en timme tar jorden emot lika mycket energi från solen som vi människor gör av med på ett helt år. Genom att ta vara på naturens krafter och omvandla solljus till el sätts på så sätt miljön i första rummet. Falkenberg Energi använder sig därav mikroproduktioner där kunder som använder sig av solel kan sälja sitt överskott och på så sätt kan samhället nyttja resterande energi.

– Solen är en naturlig, miljövänlig och kostnadsfri energikälla och genom att nyttja dess energi kan vi jobba för en hållbar framtid på ett klimatsmart sätt, säger Bo-Anders. Vi kan idag konstatera att fler och fler sätter upp solceller på sina tak och vi har närmare 500 elhandelskunder med egna solcellsanläggningar – vilket innebär att 2 % av den elenergi vi säljer kommer från solenergi som våra mikroproducenter producerat.

Sveriges nöjdaste kunder
Som kund hos Falkenbergs Energi kan man känna både trygghet och tillit då företaget jobbar mot både gröna mål och sätter sina kunder i första rummet. I november 2019 blev de utsedda till att inneha Sveriges nöjdaste kunder inom elhandel och erhöll dessutom Företagarnas hållbarhetspris.

– Kundnöjdhet och hållbarhet är en bra kombination, säger Bo-Anders, och vi levererar det mest hållbara elavtalet till ett bra pris. Det är både enkelt att nå oss och vi har alltid kompetent personal som kan råda vid olika beslut och frågor. Med vår fina familjära atmosfär jobbar vi med kontinuitet och vill att våra kunder ska känna trygghet när de kommer till oss, avslutar Bo-Anders.

Besök www.falkenberg-energi.se för vidare information.