Värmepumpar anpassande för vårt klimat

Värmepumpar anpassande för vårt klimat

Hos det Kalmarbaserade företaget Euronom finns lång samlad kunskap av utveckling och tillverkning av rostfria luft/vattenvärmepumpar och systemtankar för villaägare, speciellt anpassade för utomhusbruk och vårt nordiska klimat.

Genom åren har Euronom gjort sig kända för deras helt svensktillverkade effektiva och hållbara produkter inom värmepumpar tillverkade i rostfritt stål. Som dessutom är både estetiskt tilltalande och diskreta för den delen.

– Det finns en tydlig miljölinje på företaget, genom att utveckla och sälja värmeprodukter med låg energiförbrukning och hållbar kvalité, säger Henrik Haraldsson Produktchef på Euronom. Han utvecklar resonemanget, våra produkter tillhör det övre prissegmentet på marknaden men är konstruerade för att kunna hålla i många år. Vi har fortfarande många nöjda kunder med värmepumpar installerades under 90-talet. Tyvärr har livslängden på ny teknik, värmepumpar inkluderat, minskat genom åren, mycket pga. prispress. Vi försöker göra det motsatta.

Lanserar helt nya produkter
Till hösten lanserar Euronom helt nya produkter med patentsökt teknik på marknaden. Kärnan i tillverkningen med det rostfria skalet känns igen från föregångarna i sortimentet och är fortsatt den röda tråden. Design och estetik har givits stort utrymme, stilren plåtdesign och bl.a. integrerad diskret belysning i både värmepump och systemtank. Invändigt är det helt ny teknik.

– Det har hänt väldigt mycket inom framförallt kompressorteknik de senaste åren. Vi har utvärderat många olika lösningar för att vara säkra på att kunna erbjuda inte bara den mest effektiva tekniken, utan framförallt, den mest driftsäkra. Den nya tekniken vi använder har bl.a. utmynnat i en patentansökan, förklarar Henrik.

Namnet på den nya värmepumpen blir ExoAir EC 10 och är en s.k. inverter som reglerar effekten steglöst beroende på behovet. Även den nya fläkten är varvtalsstyrd och reducerar ljudnivån till ett minimum.

– Parallellt med den nya värmepumen, ExoAir EC 10, har systemtanken VPX VX utvecklats. För att få ett optimalt system måste man titta på helheten förklarar Henrik. En bra värmepump är bara halva vägen, systemtanken som hanterar värme/varmvatten är minst lika viktig. Den nya systemtanken, VPX VX, är en vidareutveckling av vår patentsökta varmvattenteknik som vi kallar OFC (Optimized Flow Control). I praktiken innebär det mycket och framförallt billigt varmvatten då värmepumpens verkningsgrad optimeras vid just varmvattenladdning. 

Styrning via app
En annan nyhet med den nya produktlanseringen är även möjligheten till fjärrstyrning av både värmepump och innedel. Ett verktyg som snabbt ger direkt service/hjälp till kunden.

– Vi har valt att utrusta de nya produkterna med uppkopplingsmöjlighet som standardutrustning. Det innebär att kunderna får tillgång till en mobilapp där inställningar/aktuella värden och eventuella larm kan övervakas. Vår nya uppkopplingslösning är ExoLink. Appen ger kunden en trygghet genom att alltid ha kontroll över sin värmeanläggning, säger Henrik.

ExoLink innefattar även ett systemverktyg som ger möjlighet att utföra ”remote service”, felsökning och programuppdateringar.
Vill du veta mer och komma i kontakt med Euronom?

Hemsida  http://euronom.se
Tel. 0480-221 20
info@euronom.se