Våra cyklar är konstruerade för att vara elcyklar

Våra cyklar är konstruerade för att vara elcyklar

Elcyklar är inte bara vanliga cyklar som försetts med ett batteri. Det menar Jan Frostrand, grundaren av Ecoproducts och elhoj.com.

Enligt honom bör en elcykel konstrueras som en elcykel – inte minst med anledning av de större påfrestningarna som elcyklar utsätts för; men även sett ur ett säkerhetsperspektiv.

– På en elcykel är batteriet en betydande del av den totala vikten. Att montera batteriet under pakethållaren är inte optimalt av ett par olika anledningar. Dels medför den högre tyngdpunkten att köregenskaperna försämras vid kurvtagning. Det är inte bara negativt sett till ergonomi och körupplevelse, det kan rent av bli en säkerhetsfara. Vi månar mycket om säkerheten, och det som skiljer oss från våra konkurrenter är att vi på alla våra modeller har bromsljus och dessutom dämpad framgaffel för körupplevelse, säger Jan.

Batterier med otrolig prestanda
På elcyklar från Ecoproducts är batteriet istället placerat långt ner på ramen. Dels för att ge cyklarna en så låg tyngdpunkt och stabilitet som möjligt. Men batteriets placering är långt ifrån den enda anledningen till att du bör överväga en elcykel från Ecoproducts. Batterierna på deras cyklar hör även till de absolut bästa på marknaden.

– Batteriet är det som avsevärt skiljer sig åt mellan kvalitetselcyklar och billigare alternativ. Batteriet är trots allt den dyraste komponenten på elcyklar och batterier har, som många vet, en begränsad livslängd. Det är laddandet som dödar batteriet på sikt. Oavsett vilken elcykel man väljer så rekommenderar jag att man åtminstone ska ha ett batteri med 16 Ah och ett 36-voltsystem. Amperetimmarna är det som avgör livslängden och räckvidden per laddning. Högre ampere gör helt enkelt att man inte behöver ladda lika ofta. Vi har 16 Ah och 36 voltsystem som standard på våra cyklar, men erbjuder även ett batteri på hela 20.3 Ah om man så vill, berättar Jan.

Andas kvalitet
På elcyklar från Ecoproducts andas inte bara batteriet kvalitet. Modellutbudet erbjuder en bra bredd med bl.a. en populär hopfällbar modell som med enkelhet tas med upp till lägenheten eller förvaras i båten/husbilen. Därtill är extra kraftiga däck, förmonterat lås, hastighets- och trippmätare, dämpad framgaffel m.m. alltid standard. Därtill täcks elcyklar av hemförsäkringen, vilket exempelvis mopeder inte gör. En elcykel från Ecoproducts är helt enkelt en smart investering och stark köprekommendation.

Elcyklarna samt återförsäljare av cyklarna från Ecoproducts hittar du på www.elhoj.com

Köprekommendation