Upp till 70% på ekologiska och moderna baby & barnprodukter

Upp till 70% på ekologiska och moderna baby & barnprodukter

Just nu har du möjlighet att testa på och uppleva skillnaden på kvalitén av ekologiska kläder. Passa på att fynda från populära och hållbara varumärken hos Ekobarn. 

Webbutiken säljer ekologiska barnkläder, giftfria leksaker och inredning för barnrummet. Målet med verksamheten är att få oss att handla medvetet och mer hållbart.

Alla kläder och textiler som Ekobarn säljer är ekologiska. Över 90 procent i butiken är märkt med GOTS, vilket är den strängaste ekologiska märkningen på marknaden som tar hänsyn till hela produktionskedjan. Inga bekämpningsmedel, konstgödsel eller kemikalier får användas. I märkningen ingår även att alla arbetsplatser ska vara säkra och hälsosamma för de som arbetar.

– Vi vill visa hur stort utbud det verkligen finns av både bra och fina produkter. Målsättningen är att hjälpa våra kunder att handla mer hållbart. Under Ekobarns tak ska du tryggt kunna handla ekologiska produkter med hög kvalité. För oss är hållbart alltid giftfritt och ekologiskt men lika viktigt att de människor som syr kläderna får levnadslöner och att vi alla har en målsättning att förbättra världen, berättar Jessica Lindblom, ägare av Ekobarn.

Kläder för framtiden
– När man odlar bomull ekologiskt används inga bekämpningsmedel, kemikalier eller gödningsmedel. Det medför att slutprodukten blir av högre kvalitet, får längre fibrer och ökad livslängd. Små barn är extra känsliga för att bli utsatta för kemikalier som kan finnas kvar i kläder och leksaker från en icke ekologisk produktion, säger Jessica.

Inredning & leksaker
Forskning visar att barnens rum ofta innehåller mer kemikalier än garaget, mycket på grund av all den plast som de leksaker vi köper är tillverkade av. Ekobarns uppdrag är tydligt; att få oss att använda hållbara material som kommer från naturen och tänka mer långsiktigt för vår egen och våra barns skull. Det finns massor av bra alternativa i trä, naturgummi och bambu.

Att tillhandahålla en helhet till barnet är för Ekobarn en självklarhet och där ingår även inredning till barnkammaren, som till exempel en vacker sänghimmel eller tjusig luftballong i papier-maché.

– Vi är stolta över de varumärken vi säljer. Alla produkter är noggrant utvalda för att vi ska kunna erbjuda det bästa. Några av våra varumärken är vi ensamma om. Vi har valt att satsa på mindre svenska varumärken som vi verkligen tror på och som brinner för det dom gör, vilket lyser igenom i kollektionernas kvalité, genomarbetade design och företagens fokus på miljö och hållbarhet.

– Slowfashion är ett av våra favoritord. Vi måste komma bort från ett slit och släng samhälle. Våra kläder och andra produkter ska vara moderna och samtidigt hålla en hög kvalité. Eftersom ekologiska kläder håller längre är också andrahandsvärdet större, avslutar Jessica.

Besök Ekobarn på hemsidan eller låt dig inspireras på:
www.instagram.com/ekobarn
ekobarn.se

5 tips att börja med
– Prioritera kvalité före kvantitet. Vad och hur mycket behöver barnen?
– Välj träleksaker före plastleksaker.
– Köp kläder av ekologisk bomull – ännu bättre leta efter märkningen GOTS.
– Be släktningar och vänner att inte köpa leksaker av plast eller oekologisk bomull! Här kan vi göra stor skillnad      genom lite enkel vägledning.
– Sälj kläder och leksaker, ekologiska kläder har ofta ett högre andrahandsvärde på andrahandsmarknader som blocket och tradera.