Boendet med ”lite extra allt”

Boendet med ”lite extra allt”

I Götåkra, knappt 1,5 mil söder om Ulricehamn, ligger ett hemtrevligt och prisvärt boende som erbjuder sina gäster det lilla extra.

Här kan man fynda i det närliggande shoppingparadiset, njuta av kulturrika omgivningar och bo bekvämt i lantlig idyll på charmiga Ekeliden B&B.

Ekeliden uppfördes i början av 1900-talet. Efter några år öppnades pensionat i den vackra huvudbyggnaden men här har också funnits såväl syfabrik som billackering. Sedan några år tillbaka tar Ekeliden återigen emot betalande gäster under ägare Mats Gustafssons regi. Han driver ett B&B som lockar gäster från hela världen. Det händer att gäster tar en omväg enbart för att besöka denna pärla som i skrivande stund har toppbetyget 9.3 på booking.com.

– Våra gäster uppskattar ett personligt bemötande samt den hemkänsla vårt B&B tycks förmedla. Bra sängar och en välsmakande frukostbuffé bidrar också till vårt höga gästbetyg. Eftersom några vill laga mat under sin vistelse här tillhandahåller vi ketchup, kryddor, oljor och liknande basvaror som kan behövas i matlagningen, säger Mats hustru Rosmari. Sådant uppskattas också.

 Upplevelser i närområdet
– I Ulricehamnsbygden finns mycket att se och göra. Många vet inte att man kan fynda märkeskläder i närbelägna Gällstad. Några mil från oss finns Limmared med alla sina loppisar och sitt intressanta glasmuseum. Flera gånger varje månad kan man gå på auktion runt om i bygden. Det gäller alltså för oss att hålla oss à jour med vad som är på gång för att kunna tipsa gästerna om olika evenemang, säger Rosmari.

Omgivningen bjuder på vacker natur, vandringsleder, cykelvägar, bad, golfbanor och många kulturupplevelser. Men ibland räcker det faktiskt att hålla sig på hemmaplan för att få en trevlig vistelse. På Ekeliden B&B finns nämligen både filmer, böcker och sällskapsspel. Gäster kan också ordna en härlig grillkväll, eftersom där finns grillar, grillkol och annat.

– Numera kan man även boka en härlig badupplevelse med vedeldad bastu, jacuzzi och utomhuspool. I priset ingår lån av badrock, badhandduk och badtofflor samt lite snacks och förfriskningar, berättar Rosmari.

För mer information: www.ekeliden.com