Mysigt B&B nära skidbackar & längdskidspår

Mysigt B&B nära skidbackar & längdskidspår

I Götåkra, knappt 1,5 mil söder om Ulricehamn, finns det ett hemtrevligt och prisvärt boende som erbjuder sina gäster ”extra allt”.

Härifrån är det inte långt till vare sig skidbackar, längdskidspår eller shoppingparadiset Gällstad.

Ekeliden uppfördes i början av 1900-talet och det dröjde inte många år innan det öppnades pensionat i den vackra huvudbyggnaden, men här har också funnits såväl syfabrik som billackering. Sedan några år tillbaka tar Ekeliden återigen emot betalande gäster under ägare Mats Gustafssons regi. Han driver ett B&B som lockar gäster från hela världen. Det händer att gäster tar en omväg enbart för att besöka denna pärla som i skrivande stund har toppbetyget 9.3 på booking.com.

–  Våra gäster uppskattar ett personligt bemötande samt den hemkänsla vårt B&B tycks förmedla. Bra sängar och en välsmakande frukostbuffé bidrar också till vårt höga gästbetyg. Eftersom några vill laga mat under sin vistelse här tillhandahåller vi ketchup, kryddor, oljor och liknande basvaror som kan behövas i matlagningen, säger Mats hustru Rosmari. Sådant uppskattas stort.

 Upplevelser i närområdet
–  I Ulricehamnsbygden finns mycket att se och göra. Vintertid är det mest skidåkning som gäller. Att ta sig från Ekeliden B&B till Ulricehamn Ski Center med sina åtta nedfarter eller till Lassalyckans längdskidspår tar bara ca 15-20 minuter. I närbelägna Gällstad kan man också fynda märkeskläder. Några mil från oss finns Limmared med alla sina loppisar och sitt glasmuseum. Flera gånger varje månad kan man gå på auktion runt om i bygden. Det gäller alltså för oss att hålla oss à jour med vad som är på gång för att kunna tipsa gästerna om olika evenemang, säger Rosmari.

Omgivningen har alltså mycket att erbjuda. Men ibland räcker det faktiskt med att hålla sig på hemmaplan för att få en trevlig vistelse. På Ekeliden B&B finns nämligen både filmer, böcker och sällskapsspel.

–  Numera kan man även boka en härlig badupplevelse med vedeldad bastu och jacuzzi. I priset ingår lån av badrock, badhandduk och badtofflor samt lite snacks och förfriskningar, berättar Rosmari.

För mer information: www.ekeliden.com