Med fokus på skandinavisk design

Med fokus på skandinavisk design

På DuoBad i Alsterbro skapar man badrumsmöbler som aldrig förr. Med det nya flaggskeppet Gripen har man definierat sin plats som Sveriges främsta designers inom badrumsmöbler.

Genom en lång småländsk möbeltradition och en passion för riktigt bra material har grundarna Lars Carlsson och Niklas Hult skapat något alldeles extra.

– Vi tycker att våra möbler har en nisch som inte är särskilt välrepresenterad på marknaden och det är unikt att jobba med trä så mycket som vi gör. Med våra produktserier vill vi skapa något tidlöst och nu känns det verkligen som om vi har lyckats, berättar Niklas Hult på DuoBad.

Med en stark lokal prägel fortsätter man att ge liv åt nya designidéer och i år har man på DuoBad vunnit pris för ”bästa badrum” i Lifestyles tidning Bad & Kök Guiden. På fabriken jobbar man med att fortsätta den hantverkstradition som funnits i Småland genom århundranden. En stor vikt läggs på det trä man tillverkar möblerna av och man har en stark tro på att massivt trä är det bästa materialet att arbeta med. All design och trähantverk gör man själv i fabriken, något som inte är så vanligt inom möbelindustrin nuförtiden. I år kommer man lansera en mer klassisk version av sin prisade produktserie Gripen där man lägger extra fokus på detaljerna.

Gripen från DuoBad har röstats fram som årets badrumsmöbler. Det är kombinationen material, design och hantverk som fällde avgörandet. Du kan exempelvis välja mellan porslin och stenskiva till kommoden.

– Vi försöker alltid ligga i framkant med våra produkter och håller koll på de senaste färg och möbeltrenderna. Våra kunder vill ha det senaste och våra möjligheter till anpassning är starkt bundet till vårat varumärke, säger Niklas.

Kvalité som målsättning
Den skandinaviskt rena designen är något man i verksamheten är stolta över och fortsätter att jobba vidare med. Målsättningen är att ha den högsta kvalitén och att badrummet skall vara en behaglig miljö där man verkligen skall känna trevnad. Genom att vara lika noga med det höga designvärdet på de man samarbetar med, som med sitt eget, har man valt att arbeta tillsammans med andra ledande aktörer när det gäller design, bl.a. Kosta Boda, Recor och Ilbagno Alessi. För att ge den längsta hållbarheten och bästa fuktskyddet ytbehandlas möblerna även mycket noggrant.

– Tanken med våra möbler är att de skall hålla minst lika länge som ytmaterialen i badrummen, avslutar Niklas.

Med Gripen som vinnare av årets badrum är man nu starkt förknippat med avskalad design, gediget material och småländskt hantverk. Många ser fördelen med att välja lokalt och med vacker utformning är DuoBad ett val som tilltalar alla som vill ha ett trivsamt badrum.

Se www.duobad.com för mer information och återförsäljare.