Blomstra i köket med inspirerande köksredskap

Blomstra i köket med inspirerande köksredskap

Våga glänsa i köket med vackra, rustika köksredskap som får inspirationen att flöda.

Cook’n Bloom är företaget som med kvalitet och hållbarhet i fokus erbjuder ett brett utbud av allt från kreativa och funktionella köksredskap till rejäla kolgrillar och redskap för inne- och uteköket. Här finns spännande redskap för sål proffskockar som amatörer som vill blomstra i köket.

Bakom Cook’n Bloom står Anne-Lie Rosenqvist och Åsa Iggström, två passionerade foodies som brinner för mat, design och form. De har båda två en kreativ bakgrund och för fem år sedan tog de steget till att starta ett eget företag tillsammans där målsättningen var att ta fram det där lilla extra som får kreativiteten och inspirationen att flöda i köket. Här står vägen till njutningen i fokus.

– Vi ville starta något där vi kunde tillföra produkter som har en bra hållbarhet och kvalitet som vi kan stå för, och som tillför något nytt till urvalet, säger Åsa.
– Det handlar om att älska att laga mat och våga blomstra i köket, och med rätt redskap blir det ännu roligare, fortsätter Anne-Lie.

Idag är man stolt distributör åt nio välrenommerade varumärken som sträcker sig mellan allt ifrån amerikanska kolgrillar till smarta, justerbara mått, spanska knivar och vackra bakbord. Men trots de olika användningsområdena är helheten ändå densamma och känslan av kvalitet och äkthet lyser starkt igenom hos alla tillverkare.

– Även om produkterna kommer från olika tillverkare så lirar de väldigt bra med varandra och talar samma språk när det kommer till både  funktion, utseende och hållbarhet, säger Åsa.
– Både miljö och hållbarhet är något som är väldigt viktigt för oss. Man skall inte slänga sakerna för att man tröttnat på dem eller för att de har blivit dåliga efter två år. Det här är produkter som man kan ha i många, många år och som till och med kan gå i arv, säger Anne-Lie.

Knivar med hundraårig tradition
I Solsona i norra Spanien har man tillverkat knivar ända sedan 1600-talet. 1917 grundades företaget Pallarès, vilket nu drygt hundra år senare är det sista kvarvarande arvet av den traditionella knivtillverkningen i den lilla orten. Cook’n Bloom importerar Pallarès knivar, stekbleck och saxar som alla osar av traditionellt hantverk.

De traditionella knivarna är handgjorda i kolstål handtag av buxbom och modellerna sträcker sig från köksknivar och kockknivar till köttyxor, bordsknivar och jaktknivar i kolstål eller rostfritt. Alla knivar tillverkas på samma sätt och med samma omsorg som de alltid har gjort sedan man började sin tillverkning, och även om det idag är tredje generationen som tagit över företaget tar man sig vidare framåt i tiden utan att förlora sitt ursprung och hantverk. Med lite extra omsorg är det här knivar som håller i många år framöver och kolstålet som oxiderar med tiden ger dessutom en fantastiskt läcker patina.


I Pallarès övriga sortiment finns även högkvalitativa kökssaxar och rustika stekbleck för matlagning på grillen, spisen, i ugnen eller över öppen eld.

Cook’n Blooms sortiment finns hos handplockade återförsäljare runt om i landet och på cooknbloom.se.

Hemsida
Instagram