Hisnande skoj med klättring

Hisnande skoj med klättring

Välkommen till de vertikala utmaningarna på Skandinaviens första Clip ‘n Climb i Löddeköpinge.

Här kan såväl nybörjaren som den mer erfarne klättraren få sitt lystmäte av roligt och spänningsfyllt klättrande.

-Det fina med detta är att alla egentligen kan och det behövs inga förkunskaper, säger Jonas Carlsson, ägare av Clip ‘n Climb Löddeköpinge, och berättar att klättring är en växande sport.

-Det här är ju relativt nytt i Sverige. Ursprungligen kommer den här varianten av klättring från Nya Zeeland och internationellt kallas det för fun-climbing. Vi håller på att ta mark från de mer traditionella leklanden som många kanske tröttnat på litegrann, säger han.

På Clip ‘n Climbs anläggning finns 16 olika väggar att klättra på, alla försedda med tre olika svårighetsnivåer. Efter en obligatorisk säkerhetsgenomgång med instruktör är det fritt fram att klättra. Utrustningen är försedd med ett automatiskt säkerhetssystem som säkert sänker klättraren till marken.

Kalaspaket för barn och vuxna
-Barnen älskar detta! De kan vara lite imponerande av höjderna och avvaktande först, men det släpper snabbt och efter en timme klättrar de hur högt som helst, berättar Jonas.

Att Clip ‘n Climb är populärt förstår man av att deras barnkalas brukar vara fullbokade sex veckor i förväg.

-Ja, man får höra av sig i god tid. Vi har lite olika kalaspaket med mat och klättring och även om barnkalasen nog är mest efterfrågade har vi också många vuxna som kommer för konferens, svensexor, möhippor och företags-kickoff med mera. Vi har möjligheten att skräddarsy upplevelser där vi även kan erbjuda beachvolley, bowling och padel här i huset genom vårt samarbete med Sportcenter Syd, säger Jonas.

Clip ‘n Climbs egen restaurang ligger i anslutning till klättringen och på menyn hittar man till exempel en favorit som deras smaskiga högrevsburgare med egengjorda såser.

Utmaningar för de tuffa
För den som verkligen vill utmana sig själv finns här också Clip ‘n Climbs premiumväggar Leap of Faith och Vertical Drop Slide.

-På Leap of Faith ska du kasta dig ut från en plattform och fånga en säck som hänger fem meter upp i luften i tomma intet. Fem meter låter kanske inte mycket men det krävs en hel del mod när du väl står där vill jag lova, försäkrar Jonas.

Vertical Drop Slide är en rutschkana där du blir uppdragen åtta och en halv meter upp i luften i en travers.

-Där släpper du själv handtaget och hamnar i ett fyra meter fritt fall innan du planar ut. Det kittlar i magen och där får även de modigaste bekänna färg, säger Jonas avslutningsvis.

Hemsida