Campa och upptäck fantastiska Hälsingland

Campa och upptäck fantastiska Hälsingland

På Järvsö Camping kan gästerna njuta av vacker natur i en härlig liten by.

Det lilla samhället har mycket att erbjuda, bland annat en skidbacke, cykelpark och massor med sevärdheter och naturupplevelser.

– Det är en stor fördel att vår camping ligger mitt i byn. Så alla som besöker oss kan gå till affären, gå ut att äta på någon av restaurangerna eller besöka något av de många event som arrangeras i trakten. Runt om Järvsö finns en hel del att göra och aktiviteterna i kringområdet ökar hela tiden, berättar Per-Olof Lindqvist, som driver Järvsö Camping tillsammans med Ulrika Lindqvist.

Allt från downhill cykling till Järvsö Zoo
När man blickar ut över Ljusnan finner man hel värld av naturupplevelser. Det finns också mycket andra roliga saker att upptäcka i och omkring Järvsö.

– Vår skidbacke börjar bli riktigt populär och den är också väldigt barnvänlig. Så vår lilla by fortsätter att växa, speciellt vad det gäller olika event och aktiviteter.

I älven finns både forsränning och kanotpaddling att aktivera sig med. För alla djurintresserade är Järvsö Zoo en spännande plats att besöka där man kommer nära brunbjörn, varg och lo.

– Närheten till naturen är verkligen en stor fördel och nu under hösten är det riktigt fint att cykla både mountainbike och landsvägscykling. Vi har också en stor cykelpark med en nybyggd skillspark, säger Per-Olof och fortsätter.
– Stenegården är ett av Hälsinglands populäraste platser att besöka. Här finns alltifrån butiker, restaurang och evenemang under hela året. Besöksmålet har också det omtyckta Lill-Babs museet som lockar otroligt mycket folk. Så det finns verkligen massor att göra runt Järvsö.

Åretrunt camping
Förra året var första gången Järvsö campingen hade öppet hela året om och det kom mer folk än väntat.

– I fjol kom en hel del besökare även under vintern. Målet är att få full beläggning året om.

Campingen har 80 platser och 16 stugor att hyra. Verksamheten har också en komplett lägenhet med fyra bäddar som hyrs ut hela året.

– Våra stugor är lite enklare så de är bara öppna under sommarhalvåret men tanken finns att renovera upp de till en lyxigare standard. Det finns många planer, bland annat vill vi bygga en större kåta där man kan sitta ett gäng och äta mat och umgås.

På Järvsö Camping är det bara att köra in, verksamheten har drop in och i mån om plats är det bara att komma förbi. Runt den mysiga byn finns mängder med naturupplevelser och trevliga besöksmål. Fisket är stort och många av de fina cyklings- och vandringslederna är välbesökta.

– Nästa år är tanken att vi ska bygga flottar som vi kan köra ut på Ljusnan med, där man till exempel kan ha konferens ute på vattnet. De går att byggas väldigt stora så många får plats, avslutar Per-Olof.

www.jarvsocamping365.se