Butiken med den personliga stilen

Butiken med den personliga stilen

Charmiga butiken By Lotta med tillhörande webbshop vilken ägs och drivs av Charlotta Lidberg har ett av Charlotta själv noga utvalt sortiment av damkläder, accessoarer och skor för hela familjen.

Webbshopen är väl värd ett besök för den som inte bor i Skara. Bakom varje plagg och artikel ligger en genomarbetad tanke och massor av jobb av Charlotta som tog över den befintliga skobutiken i lokalerna på Klostergatan 2011. Med sina fräscha idéer har hon omvandlat affären och skapat en spännande och helt ny inspirationsmiljö för sin växande kundkrets. 

-Jag vill ju ha en bra balans mellan det jag genom åren lärt mig att kunderna vill ha men kanske också möjligheten för dem att hitta saker de inte visste att de ville ha, och saker som inte finns på alla andra ställen. Det ska hela tiden finnas lite annorlunda och spännande plagg eller skor som ger mina kunder en anledning att titta in ibland för att se vad för nytt som kommit in. Sedan arbetar jag gärna med matchande set, så att jag söker efter saker som passar bra ihop, till exempel skor som passar med en viss klänning, säger Charlotta och berättar att hon tycker att det ligger en stor frihet just i att vara en liten och enskild aktör som kan bestämma utbudet själv.

En helt egen kväll i butiken
Personlig service är viktigt för Charlotta och hon tar sig gärna tid och ger smakråd och pratar med sina kunder.

-För en del är det svårt att hinna handla på en vardag efter jobbet då vi stänger 18, men om man drar ihop ett gäng vänner och bokar hela butiken så håller vi öppet bara just för er. Det är ett mysigt tillfälle att shoppa i lugn och ro, vi bjuder på något litet att äta och dricka för sällskapet och den som dragit samman gruppen får en liten gåva efteråt som tack, berättar Charlotta som har en trogen kundkrets med återkommande besökare, även utanför Skara.

-Vi har ju även webbshop, och en del tittar där först och kommer in sen, och väljer man att handla där kan man titta in och hämta det man köpt i butiken sen, säger Charlotta som varje vecka lyfter fram nya favoriter ur sortimentet.

-Det är många som uppskattar att det hela tiden dyker upp nya saker, och det är en hel del som uttrycker att de här hittar ett roligt och annorlunda utbud som de inte kan finna någon annanstans.

I butiken som har sina anor som skobutik sedan 20-talet är såklart skor fortfarande en viktig grundpelare och Charlottas kunskap på området är stort, även om hon för några år sedan valde att byta namn på butiken då hon utökade sitt sortiment. Satsningen har lönat sig. Många fler har upptäckt hennes butik och omsättningen har tredubblats sedan hon tog över.

-Jag vill hjälpa mina kunder att hitta just sin egen personliga stil, säger Charlotta avslutningsvis.

www.bylotta.se