Smarta miljövänliga bygglösningar

Smarta miljövänliga bygglösningar

Byggelit är sedan 1965 en trygg och pålitlig leverantör av spånskivebaserade produkter för nybyggnation och renovering av hus och lokaler.

Som helhetsleverantör med en flexibel produktion kan Byggelit leverera de flesta skivor som behövs till ett husbygge. 

-Vi tillhandahåller golv, väggar, tak och garderober till byggarbetsplatser och privatpersoner via återförsäljare men också direkt till industrikunder över hela norden, berättar Byggelits VD Mårten Eriksson. Med cirka 200 återförsäljare i hela landet är det enkelt att hitta sortimentet hos stora byggvaruhus som exempelvis Beijer eller Karl Hedin.

Med Byggelits Elitsortiment ges fantastiska möjligheter att med minimal arbetsinsats få snygga, moderna väggar och tak direkt efter monteringen på regel. Produkterna är lätta och smidiga att montera och man behöver inte vara fackman för att klara det.

-Ja, de monteras enkelt av vem som helst med lite handlag. Det är bara att hämta våra snygga och informativa montageinstruktioner från hemsidan, säger Mårten.

Ett bra miljöval
Lång historia och erfarenhet är något som genomsyrar hela verksamheten. När Sven O Persson i mitten av 60-talet startade Byggelit växte det snabbt stort. Idag har företaget tagit hand om sitt arv och har förfinat sina spånskiveprodukter. De senaste åren har man dessutom utökat sortimentet och lagt ett stort fokus på miljövänlig tillverkning. De flesta produkter Byggelit tillverkar uppfyller Svanens krav som garanterar minimala emissioner av formaldehyd och de har i övrigt låg miljöpåverkan.  Att välja Byggelits produkter är att göra ett bra miljöval.

-Dessutom blir de faktiskt väldigt väldoftande i och med att de är naturprodukter som är extremt rena. Vi använder till exempel inte återvunnen träråvara utan enbart biprodukter från sågverksindustrin, säger Mårten.

 Ljuddämpande golv
I sortimentet av golv finns både värmegolvsystem som levereras komplett och är enkla att montera, samt golvet som ger tystare rum, Compactfloor.

-Det används mer och mer då dess ljuddämpande och lastbärande egenskaper uppskattas av konstruktörer och arkitekter, speciellt i flervåningsbyggen som ökar i antal. Tystare boendemiljö med mindre stegljud från närliggande lägenheter uppskattas, berättar Mårten.

Vad skulle Mårten Eriksson slutligen vilja ge för råd till den som är i färd med att renovera eller bygga om sitt hus?

-Tänk miljö och hälsa och ge dig själv och dina barn ett hälsosamt boende.  Satsa på produkter som uppfyller Svanens krav, säger han.

Man har även kunnat se Byggelits produkter på teverutan i tre avsnitt av programmet Sofias Änglar på kanal 5, där människor som varit med om svårigheter får hjälp att renovera och bygga om sina hus för att få en nystart i livet.

www.byggelit.se