Bibeln har mycket att berätta

Bibeln har mycket att berätta

Evangelisk Luthers Mission, ELM, har ett bokförlag som det senaste århundrandet spridit och stöttat biblisk litteratur och predikningar under namnet BV-förlag.

Butiken som BV-förlag ligger i finner du mitt i centrala Helsingborg på Bruksgatan i anslutning till EFS-kyrkan. Evangeliska Fosterlandsstiftelsen (EFS) och Evangelisk Luthers Mission (ELM) är missionsgrupper med gemensamma rötter till Svenska kyrkan. Namnet BV-förlag lever kvar från den tid missionsgruppen grundandes, 1909, då ELM kallade sig för Bibel Trogna Vänner.

Nils-Göran Nilsson har varit ordförande i organisationen i tolv år, idag är han pensionär och arbetar ideellt i butiken, en sysselsättning han beskriver som både givande och viktig.
−Varje dag får jag möta nya människor, samtala och ta del av livsöden. Det är det bästa med mitt arbete, säger han och berättar vidare om bokförlagets historia som sträcker sig långt bak till tidigt 1900-tal. Då var det framför allt predikanten och redaktören Carl Olof Rosenius verk som fick utrymme i bokhyllorna. Rosenius var en av medverkarna till grundandet av EFS och än idag är hans skrifter en värdefull del av sortimentet hos BV-Förlag.
− Här finns ett stort kulturhistoriskt arv som vi vill hålla levande. Det gör vi genom att sprida det kristna ordet i bibelstudier, musik, film och predikningar, säger Nils-Göran.

Ett socialt och viktigt arbete
Gemenskapen i bön och bibelläsning är värdefullt för ELM som genom olika verksamheter och insatser vill fungera som ett andligt hem för människor.
−Hit kommer människor för att köpa böcker och psalmer men också bara för att umgås och prata. Vi har även besökare som inte är del av någon kristen organisation men däremot har ett starkt historieintresse, säger Nils-Göran.

Dagen börjar vanligtvis med att Nils-Göran tar hand om beställningar som kommit in via hemsidan. I butiken på Bruksgatan har han sju medarbetare, ytterligare en butik ligger i Örkelljunga och verksamheten finns i även Stockholm. Stort tack vare webbutiken har förlaget en bred spridning över hela landet och Nils-Göran märker av ett starkt engagemang bland många. Biblar, bibelstudiematerial och mycket annat kan du beställa hem från www.bvforlag.se

Kontakt:
Tel: 0730-686238
Adress: Bruksgatan 27, Helsingborg