Markiser för ökad komfort

Markiser för ökad komfort

Efter en kall vår hittade sommaren äntligen även till Göteborg.

Och det märks hos solskyddsspecialisten Bryma som i år firar 60-årsjubileum. Men vad behöver man egentligen tänka på när det är dags att införskaffa solskydd? Magnus Söderström har ett par tips på saker som kan vara värda att tänka på när det blivit dags att göra uteplatsen mer mångsidig.

Soliga dagar i all ära. Men ibland blir det lite väl mycket av det goda. Markiser finns i många olika utföranden, färger och prisklasser. Och av den anledningen är det inte alltid lätt att veta vart man ska vända sig med sina frågor. Trots att Bryma självklart erbjuder hembesök för mätning och kontroll av markiser, rekommenderar Magnus dig att först besöka butiken på Södra Hildedalsgatan 4. För när det kommer till terrassmarkiser kan många modeller se likadana ut vid första anblick.

– Funktioner och mått är ibland tillsynes samma, men skillnaderna skiljer sig avsevärt när det kommer till själva kvaliteten. Med tanke på att en terrassmarkis i ordinär storlek finns i prisklasser från 10 000 upp till 80 000 kronor, så är budgeten en av frågorna man bör fundera kring. En terrassmarkis i den lägre prisklassen har av förståeliga skäl betydligt enklare konstruktion än många dyrare lösningarna. Det gäller helt enkelt att fråga sig vilka funktioner terrassmarkisen ska uppfylla och till vilket pris. Det underlättar även för oss när vi undersöker vilka alternativ som passar bäst, berättar Magnus.

Val av konstruktion och duk
Själva markiskonstruktionen har ofta en väldigt lång hållbarhet. Men med tanke på Göteborgs placering vid kusten, innebär det att salthalten i luften är betydligt högre än längre in i landet. Det medför att konstruktionen behöver vara av så god kvalitet som möjligt för att säkerställa ett bekymmersfritt ägande. På Bryma är detta en ständigt aktuell fråga som man aktivt jobbar med för att säkerställa. Här är det helt enkelt viktigt att produkterna ska hålla bästa möjliga kvalitet. När det sedan kommer till själva markisväven som är den mest utsatta delen på en terrassmarkis, så är du i goda händer när du kontaktar Bryma.

– Vid valet av terrassmarkis är det lätt att priset avgör i slutändan. Av den anledningen är det inte ovanligt att en del vänder sig till lågprishandlare eller byggvaruhus. Men det lönar sig tyvärr sällan i slutändan. I många fall är det bland annat på markisväven som problemen visar sig först. Den är ofta av sämre kvalitet när det kommer till både materialval och färgningsmetoden. Vi använder uteslutande akrylväv i vilken massan färgas innan tråden spinns. Det innebär att tråden är genomfärgad. Jämför exempelvis en rödbeta med ett äpple. Bägge kan ha en vacker färg på utsidan men på äpplet finns färgen bara i skalet, avslutar han.

Smarta tillval
Alla markiser från Bryma kan kompletteras med tillval såsom motorer och olika typer av automatik. Med tanke på Göteborgs utsatthet mot väder och vind rekommenderar Magnus alltid att markiser kompletteras med åtminstone vindautomatik. Vindautomatik är en smart basgaranti som gör att risken för att konstruktionens armar knäcks eller duken blåser sönder är liten.

www.bryma.se kan du läsa mer om hur du kan skapa en behaglig uteplats hos dig. Vid frågor kan du höra av dig på 031-23 80 70 eller genom att skicka ett mail till info@bryma.se

Även invändiga solskydd
Utöver utvändiga solskydd erbjuder Bryma även ett brett sortiment av invändiga solskydd – här hittar du bl.a. hela Luxaflex sortiment.