Öka livslängden på ditt tak

Öka livslängden på ditt tak

Experterna på Boa Vista utför underhåll, renovering och kompletta takbyten och sparar årligen stora belopp åt fastighetsägare i hela Västsverige.

– Nere i Europa är man oftast lika mån om att sköta om sina tak som sin fasad medan vi här i Sverige tar hand om fasaderna medan taken ofta eftersätts, berättar Martin Holmberg, grundare och ägare av Boa Vista AB. – Om man låter alger och mossa växa och löv ansamlas leder det till skador på pappen, undertak och frostsprängningar. Tar man istället hand om sitt tak regelbundet dubblerar man dess livslängd och sparar i det långa loppet pengar, konstaterar Martin.

Kontinuerligt underhåll
Boa Vista erbjuder därför fastighetsägare ett trygghetsavtal med en kontinuerlig konditionsbedömning av taket. -Det går till så att vi en gång om året går upp och synar av. Det är nästan alltid någon panna som är spräckt eller blivit lite felplacerad av t.ex. hårda vindar och det kan räcka med någon centimeters glipa för att fukt ska komma in, berättar Martin. -Vid behov gör vi ytskiktsrenovering med ångtvätt, lägger en anti-alg kem, rensar hängrännorna och ger pannorna två skikt skyddande färg. Det är en billig försäkring som gör att takets skick bibehålls och dess livslängd ökar. En bra affär för ca 3000 om året plus ROT. Och vårat avtal är inte bindande utan löper från år till år och kan sägas upp om man till exempel ska flytta, tillägger han.

Specialutbildad personal
Boa Vista tar hand om tak av många varierande slag; betong, rörtegel, plåt och eternit. Just eternit är lite speciellt eftersom det innehåller cirka 10% asbest och är mycket känsligt och kräver en riskbedömning av speciellt utbildad personal. Det är inte alla i takbranschen som är behöriga att jobba med eternit. -All vår personal har gått speciella utbildningar för eternit samt taksäkerhetsutbildningar, säger Martin, som i dagsläget har ett tjugotal anställda, men Boa Vista är i ett expansivt skede och siktar på att växa under det kommande året.

Boa Vista arbetar på grund av de milda vintrarna i Västsverige året runt och har många stora kunder som Familjebostäder, Svenska kyrkan och bostadsrättsföreningar men åtar sig jobb för små privatbostäder också. Kunder har alltid möjlighet att be om en kostnadsfri offert där en expert kommer ut och gör en okulärbesiktning för att bedöma skicket av taket. -Där kan vi se om det är lönsamt att renovera eller om skadorna är så pass omfattande att ett takbyte måste ske, berättar Martin som råder potentiella kunder att noga kolla upp det företag man vill anlita, och se om de har kompetens och utbildad personal. -Vi har funnits i 18 år och lär nog finnas i 18 år till, och har gjort 5000 tak i runda slängar. Det finns de som funnits i två år och lovar tio års garanti.

I Stenungsund har Boa Vista showroom och butiksyta på cirka 500 m² med försäljning av byggmaterial, takpannor och specialprodukter. -Där har vi öppet varje dag och det är många av våra äldre kunder som uppskattar att veta var vi finns om de vill nå oss eller kanske föredrar att komma in och göra en beställning på jobb direkt, säger Martin avslutningsvis.

www.boavista.se