Rökeri med 80-åriga anor

Rökeri med 80-åriga anor

För den som älskar havets läckerheter lär det garanterat börja vattnas i munnen när vi nu ska berätta om det ädla familjeföretaget Blomlöfs Rökeri i Brömsebro, beläget på gränsen mellan Blekinge och Kalmar län utmed E22:an.

Blomlöfs Rökeri består idag av både av en välsorterad butik, ett fiskcafé som är öppet året runt, catering och rökeri. Hjärtat i verksamheten är rökeriet där det bland annat röks 350 ton laxfilé om året och stora mängder rökt fisk av varierande slag som sedan säljs vidare till grossister och detaljister i södra Sverige. Utvalda råvaror som bereds med många decenniers erfarenhet har lagt grunden till det fina sortimentet från Blomlöfs Rökeri.

– Det var min farfar som startade företaget redan 1930. Då var det främst sill som röktes. Genom årens lopp har sortimentet utvecklats och idag har vi fyra elektriska ugnar och fyra gammaldags vedeldade ugnar som vi använder i produktionen, berättar Bo Blomlöf som idag är den tredje generationen Blomlöf som driver det gamla företaget vidare, tillsammans med mycket duktig personal.

I anslutning till Rökeriet ligger butiken och serveringen där man kan avnjuta luncher på plats som t.ex. fish & chips, härliga matiga smörgåsar och sallader, delikatesstallrikar eller köpa med sig produkter hem från hela det välfyllda sortimentet i disken om man hellre önskar det.

– Min fru Carina är från Danmark och det är tack vare henne som vi säljer våra populära smörrebröd, fast med svensk touch i caféet och för take-away, säger Bo.

Fisk för finsmakaren
Hos Blomlöfs Rökeri är man även vida kända för sin rökta ål. Men det enskilt största produkten vi säljer är vår varmrökta lax dubbelfilé, avslutar Bo.

Blomlöfs Rökeri
Hemsida http://www.blomlofsrokeri.se
Facebook: https://www.facebook.com/blomlofsrokeri/