Besök pärlan i Västergötland

Besök pärlan i Västergötland

En storslagen natur och aktiviteter som ger en rik meny av tillgängliga upplevelser.

Här på Billingen finner du en lugn och mycket naturnära camping, men som samtidigt ligger endast 3,5 km från Skövde centrum. Upplev sköna dagar eller magiska kvällar. Njut av luften, ljuset, grönskan och vattnet.

Här lämnas inget åt fantasin, bo eller campa bekvämt, konferera och samtidigt njut av den vackra platsen. Det är öppet året om.

Billingens stugby och camping är ett familjeägt företag med 4 olika typer av stugor, från den enkla övernattningen till en vecka med hela familjen. Ett vandrarhem med en hög standard och möjlighet till självhushåll. Samt en lugn och mycket naturnära camping.

Konferens
Ljusa fräscha lokaler som ligger mitt i naturen är något utöver det vanliga. För den som söker efter en intim konferens eller lugn festlokal, kan sluta leta. Här får man fina lokaler som passar bra till utbildningar, träningsläger och privata tillställningar. Lokalen rymmer ca 50 personer.

Något för alla, liten som stor
Om du eller ditt resesällskap uppskattar att fylla dagarna med aktiviteter har Billingens fritidsområde mycket att erbjuda. Det är barnvänligt med stor lekplats, en mängd lekredskap och erbjuder något för alla, stora som små barn.

Nu har Skogsmulle med sina vänner flyttat in i Skogsmulleriket på Billingen. Skogsmulleriket består av fem olika hyddor som du hittar runt Åsbotorpsjön.

Här på Billingens fritidsområde finns allt för den friluftsälskande.

Under vinterhalvåret kan nu skidåkare nyttja 10 kilometer konstsnöspår med belysning. Slalombacke som är 400 meter lång med en fallhöjd på 100 meter. Här finns en nedfart, två liftar (en knapp- och en släplift) och en Fun Park med räcken och hopp i olika svårhetsgrader. Även en stor isbana.  På sommarhalvåret öppnar flera motionsspår för en rad olika barmarksaktiviteter, exempelvis rullskidåkning, löpning och cykel. Vi har även Hållsdammen med ädelfiske.

Billingebadet sägs vara badet med Sveriges vackraste utsikt, och det ligger bara 200 meter från campingen. Vid klart väder kan du se ända till Östergötland.

Allt detta finner ni i direkt anslutning till Billingens stugby och camping.

Här har du även nära till några av Västsveriges största besöksmål som Äventyrsbadet Arena Skövde, Skara Sommarland, Göta Kanal, Karlsborgs fästning, Läckö slott, Varnhems klosterkyrka, Hornborgasjön och många andra.

Läs mer på www.billingensstugby.se

”Fler nätter under samma tak”
Du missar väl inte verksamhetens övriga övernattningsmöjligheter?

Falköping
Om du letar efter campingstugor med utsikt över Falbygden:
www.mossebergscamping.se

Skövde
Om du letar efter centrala övernattningar i historisk miljö:
www.skovdevandrarhem.se