Lackakuten i Vänersborg- Ett färgstarkt företag

Lackakuten i Vänersborg- Ett färgstarkt företag

Utsidan räknas den också. I alla fall om man frågar Jörgen Kristiansson som driver Lackakuten i Vänersborg.

Här får man hjälp med att få sin bil i absoluta toppskick på utsidan, och delvis även insidan.

I verkstaden hos Lackakuten i tenggrenstorpsindustriområde lyser flitens lampa. Under våren och sommaren är det vanligen som mest att göra, men på vinterhalvåret är det däremot lättare att få tid för sin lackreperation, vilket brukar vara uppskattat bland kunder.

– Många blir varse skador och repor på bilen eller motorcykeln som behöver fixas när ljuset kommer på våren, säger Jörgen. Det är framförallt yttre skador på lacken som jag åtgärdar men jag kan även bistå med mindre inredningsskador i mån om tid.

Det är över 13 år sedan Jörgen startade Lackakuten i Vänersborg och idag är företaget ett etablerat namn i branschen, och en stabil kundkrets i hela Sverige.

Ett småskaligt hantverk
Det är mer jobb än vad man kan tro för att få till den exakta nyansen till varje bil. Till varje lackering måste färgen blandas på plats i verkstaden för att få den precisa färgtonen genom en speciell teknik.

– Varje bil har en unik färgkod som vi lägger in i ett speciellt program i datorn innan man börja blanda lacken. Sedan får man testa sig fram på bilens yta för att få exakt ton. När det är gjort är det dags för slutfinishen där vi slipar, polerar och tar bort allt damm. Det tar sin lilla stund, men jag är mycket noggrann och lämnar aldrig ett jobb halvfärdigt. Jag vet att det är det som lönar sig i längden. Nöjda kunder är återkommande kunder som även kommer att rekommendera en, säger Jörgen.

Förutom att verkstaden hos Lackakuten till största delen består av bilar, förekommer det även att privatpersoner kommer in med mopeder, mc-detaljer andra prylar och produkter som de vill lacka om i ny färg.

– Jag har lackerat en del inredningensdetaljer och en gång har jag faktiskt även lackerat ett dragspel till en kund, säger Jörgen.

Billackering i Vänersborg erbjuder

– Lackreparationer.
– Billackering.
– Plastreparationer.
– Rostskador och småbucklor.
– Lackbättring.
– Reparation av inredningsskador.
– Detaljlackering av t.ex. packboxar till MC och bil m.m.
– Lackering av fälgar.

Lackakuten i Vänersborg
Telefon: 0707-83 11 28
Adress: Tenggrenstorpsvägen 5, Vänersborg
E-post: lackakuten@gmail.se
Hemsida: http://billackering-vanersborg.se/
Öppettider: Mån-fre 07.00-17.00