Välkänt namn bland husbilsförsäljning

Välkänt namn bland husbilsförsäljning

På familjeföretaget Bengt i Örkelljunga har husbilar och husvagnar länge varit det allt handlat om.

Sedan starten för över 50 år sedan har det hänt mycket, bland annat har en 8000 kvm stor fullserviceanläggning byggts. I anknytning till anläggningen har man även en butik med alla tänkbara tillbehör för en lyckad campingresa.

– Det blir en härlig frihet med husbil och att komma ut snabbt på vägarna är en otrolig känsla. Vi har sålt husvagnar väldigt länge och husbilar i över 30 år så kunskapen på företaget är stor, berättar Bengt-Åke Bengtsson.

Gedigen historia
När Bengt-Åkes pappa Bengt Bengtsson startade företaget 1966 var det husvagnar som gällde. Idén att starta Bengt i Örkelljunga kom när han själv varit ute efter att köpa en husvagn och inte riktigt lyckats hitta det han ville ha. Eftersom Bengt hade tidigare erfarenheter av försäljning valde han att ta saken i egna händer och började köpa in husvagnar. Sedan dess har hela familjen engagerat sig i verksamheten och redan under tonåren började barnen i familjen arbeta tillsammans med sin far. Under 80-talet tog sonen Bengt-Åke och hans två systrar över företaget och det dröjde inte länge förrän man även tog in husbilar i sitt sortiment.

– Vi är idag över 50 anställda och det har hänt en hel del sedan starten. När vi 2006 flyttade till de fina lokaler som vi håller till i nu kunde företaget bli komplett med alla de delar som behövs. Det är också väldigt enkelt att ta sig hit då vår anläggning ligger precis intill E4:an, 30 minuter från Helsingborg, säger Bengt-Åke.

Fullserviceanläggning
För att kunna täcka in alla delar av kundens behov har man på Bengt i Örkelljunga delat upp verkstaden i fyra delar. I den första delen kontrolleras alla husbilar inför leverans och här monteras också extra tillbehör som till exempel larm eller GPS. Här utförs även garantiarbete på bodelen. Behöver bilen repareras efter krock eller skada hanteras det i en annan del av verkstaden. Den sista delen består av ett fullt utrustat snickeri där all inredning kan byggas om eller lagas. Den separata bilverkstaden är även Fiat auktoriserad, vilket innebär att teknikerna utbildas kontinuerligt för Fiat-FCA modeller.

– Med husbil blir det oerhört enkelt att campa och uppleva något nytt. Idag finns det många uppställningsplatser över hela landet och ofta blir det väldigt socialt då en del möts upp och umgås tillsammans, avslutar Bengt-Åke.

Fördelarna med att köpa en husbil eller husvagn är många. Ofta innebär det en ny typ av frihet och det blir väldigt enkelt att besöka olika utflyktsmål. Med många nöjda kunder och kunnig personal är Bengt i Örkelljunga väl värt ett besök för alla som vill hitta ett mycket trevligt sätt att resa och bo på.

www.bengtiorkelljunga.se