God hälsa skapas inifrån

God hälsa skapas inifrån

Maria Kvärnsten är hälsovetaren som ser kroppens hormonbalans som vägen till en god inre hälsa där kost, träning och tankemönster spelar en viktig roll.

Hon har själv genomgått en hälsoresa och idag vägleder hon andra genom sitt företag Be me in Balance till att hitta en hållbar, energigivande livsstil.

Utbildad till beteendevetare och med en bakgrund som sockerberoendeterapeut, hormonterapeut och som viktminskningscoach har Maria goda kunskaper inom hälsa och mående men hon har även egna erfarenheter av ohälsa. Tiden då Maria kämpade med både övervikt och utmattning innebar att hon själv genomgått många av de förändringar hon idag coachar sina klienter till.

– Jag behövde göra en inre resa för att ta reda på vad som är viktigt för mig i mitt liv och vad jag behöver prioritera för att må bra. Det kan vara svårt att själv definiera vilka beteenden som orsakar en ohälsosam livsstil och då kan det vara till stor hjälp att ha någon som vägleder, säger Maria.

Vad innebär inre hälsa?
-Både psykiskt och fysiskt välmående utgör grunden för en god inre hälsa och då spelar flera faktorer in såsom kost, träning, stresshantering och fungerande rutiner. Det gäller att hitta balansen i vardagen, såväl på jobbet som på fritiden. Alla människor är unika och det som fungerar specifikt för dig behöver inte fungera lika bra för någon annan men i grund och botten handlar det om att på naturlig väg stabilisera kroppens hormonbalans.

Vilka är de vanligaste orsakerna till dålig hälsa?
– Ohälsa beror oftast på utmattning och dåliga kostvanor. Många slarvar och får i sig för lite näring eller har oregelbundna mattider. Det i kombination med en stressig vardag stör hormonbalansen vilket gör att vi får mindre energi och känner oss trötta och nedstämda.

Motivationen är avgörande
Maria menar att vi måste komma bort från quick-fix-tänket och istället förstå vilka metoder och mönster som leder till en hållbar, god hälsa. En sådan livsstil skapar vi inifrån och det finns inga magiska genvägar. Med Be me in Balance erbjuder hon klienter en 12 veckors behandling där samtalsterapi och kostrådgivning är två viktiga delar men framför allt måste klientens egna vilja till förändring finnas.
-Jag som coach finns där och stöttar och vägleder men klienten själv måste känna sig motiverad till förändring, avslutar Maria.

Kontakt:

info@kvarnstens.se
070-2986009
www.bemeinbalance.se