Skor med kvalitèt till hela familjen

Skor med kvalitèt till hela familjen

Bäckebol skor har hela tiden jobbat med familjen i fokus och på kvalitét framför kvantitet.

Kanske är det just därför som butiken har överlevt i 43 år i en tuff bransch med många utmaningar. Här vågar man satsa på kvalitét och service i en marknad som annars konkurrerar med pris.

Ett familjeföretag med kvalitét i fokus
Lise-Lotte (mest känd som Lotta) driver idag Bäckebol skor med god hjälp av dottern Michaéla utvecklar de bolaget vidare.

– Jag följer mina föräldrar Britt och Lennarts fotspår som startade verksamheten 1975 efter att de drivit ett skomakeri på Friskväderstorget i flera år, berättar Lotta. Vi jobbar som ett team tillsammans med våra duktiga säljare Lotta och Lisbeth. Där vi gemensamt jobbar för att alla kunder ska bli sedda och nöjda med sina köp.

Personalen får kontinuerlig utbildning inom varje märke och modell och kan därför ge kunderna all den hjälp de behöver i butiken.

– Vi har många stamkunder som gör dagarna extra trevliga då vi också oftast har tid för småprat i en vardag som annars kan upplevas som opersonlig och stressig, säger Lotta.

I butiken går också Lise-Lottes lilla hund Charlie, en glad och busig liten pomeranian på 2,5 år.

– Vi har många kunder som uppskattar sällskapet i butiken medan de provar, särskilt barnen de älskar honom!

Just som vi står och pratar leker två små barn på barnavdeningen med Charlie medan deras föräldrar provar skor i lugn och ro.

– Tröttnar han så har han ett område innanför kassan där han kan få vara i fred och vila i sin korg utan att bli störd, det funkar fint, säger Lotta.

Störst i stan på Rieker
I butiken finner du Göteborgs största och bredaste sortiment av just märket Rieker. Det tyska skovarumärket Rieker har alltid haft en trogen målgrupp av kunder som uppskattar snygga skor av högre kvalité som samtidigt är bekväma.

– Det är viktigt att kunna erbjuda fotriktiktiga skor till de som behöver. Inför varje säsong köper vi in ungefär 200 olika modeller till vår Riekershop, som du förstår hittar du de flesta modeller hos oss både till sportiga, vardagliga och festliga tillfällen, säger Lotta.

Skor för alla tillfällen
När vi går runt i butiken som känns stor och rymlig slås man av vilket enormt sortiment de har. Innanför den ganska trista fasaden döljer sig en riktig skattkista med fantastisk variation som kan tillgodose de flesta. Här inne rymmer ett stora avdelningar med märken som Ecco, Tamaris, Skechers, GANT, PLAYBOY, Sixtyseven, Birkenstock, Gabor,  Sebago och många fler.

– Vi är noga med att visa vårt sortiment på vår hemsida www.backebolskor.nu och på Facebook samt instagram, dessa uppdateras flera gånger varje vecka. Vi annonserar också i tidningar för att uppmärksamma olika kampanjer, berättar Lotta.

Vårens höjdpunkter
Modet förändras och så även när det kommer till skor.

– Vi är noga med att åka på årets mässor och ta del av årets influenser och höjdpunkter. Till våren ser vi till exempel att mockaskor är hett på marknaden, i många färger och utföranden. Vi har såklart köpt in flera modeller i både pudriga och klara färger, säger Lotta.

Många har nog också lagt märke till att smutsrosa eller gammeldagsrosa är en dominerade färg bland skohyllorna i år.  Det är roligt att se att man nu också vågar smycka skorna med fina detaljer som tassels, volanger, rosetter och knutar.

– Tofflan eller slip-in-skon återkommer även i vårens kollektioner, till många kunders förtjusning. Vi ser också att den upphöjda vita sulan är här för att stanna, den är lika snygg till jobb som efterjobb-aktiviteter.

Skovård är A & O
Vid kassan hänger ett stort sortiment av skovårdsprodukter och skotillbehör. Personalen informerar att det är viktigt att man impregnerar skorna innan de används då klarar de fukt och står emot smuts bättre. Det innebär inte att skorna blir vattentäta men att de har ett grundskydd. Man behöver tänka på att välja skor efter väder och tillfälle men med rätt skovård förlänger du hållbarheten med flera år.

– Vi säljer skovårdsprodukter av märket Shoeboy’s som har de mesta en sko behöver. Samt att vi även säljer sulor och skosnören i de flesta storlekar, tillägger Lotta.

Framtidens utmaninga
Vi är medvetna om att i framtiden behöver vi också finnas på nätet men är noga med att när vi väl tar klivet så ska vi göra det med samma kvalitet som vår butik står för idag. Vi vill inte gör något halvdant och då krävs planering.

Välkommen till oss på Bäckebol skor!

Hälsar Lise-Lotte med personal

Öppettider
Vardag: 10–19
Lördag: 10–16
Söndag: 11–16

Kontakt 
031-52 90 25

Hitta hit
Transportgatan 4
422 46 Göteborg

Spana in nyheter på backebolskor.nu, facebook och instagram