Stor efterfrågan hos nystartad husbilsfirma

Stor efterfrågan hos nystartad husbilsfirma

Idag är det många som börjar se husbilen som det nya sättet att semestra. Friheten och enkelheten är ofta det som tilltalar.
På förmedling- och serviceföretaget Autovendo i Falkenberg ser man en stark trend av ökad försäljning för både husbilar och husvagnar.

– Vi säljer och förmedlar alla möjliga husbilar och nu börjar vi även arbeta med husvagnar. På företaget arbetar vi hårt för att kunderna ska få en säker och trygg affär. Vår serviceverkstad går igenom alla fordon som kommer in och vi bedömer sedan om vi ska åta oss att sälja. Vissa nekar vi på grund av skick men de flesta säljer vi vidare, berättar Fredrik Karlsson, på Autovendo.

Stora krav på den auktoriserade verkstan
2016 började det som blev starten för husbilsfirman. Under sex månader samlades Fredrik och hans kollegor för att bygga upp plattformen för företaget.

– Sommaren 2017 var både vår verkstad och försäljningsdel fullt igång. Det var en hel del arbete och vi har samma krav på oss som vilken bilförsäljare som helst. Vilket innebär att vi behöver ansöka om olika behörigheter hos transportstyrelsen och kontakta försäkringsbolag.

Idag är Autovendo en Truma aktuoriserad serviceverkstad. Vilket innebär att företaget servar flera märken och husbilar. Verksamheten ställer höga krav på kunskapens hos medarbetarna som har många år som husbilstekniker bakom sig.

– En stor del av försäljningen sker mellan april och oktober så under vintern blir det mycket serviceärenden. Vi hanterar allt ifrån försäkringsskador, reparationer och fukttest. Vår servicepersonal är otroligt duktiga och kan allt om tillbehör och andra specialområden som finns i husbilar, säger Fredrik.

Användandet av både husbilar och husvagnar ökar
Att äga husbil är idag mycket populärt och på Autovendo ser man en fortsatt stark trend.

– Eftersom vi säljer mycket via blocket så är vi rikstäckande och har kunder ända från Norrbotten. 50+ är den största målgruppen men användandet kryper allt längre ner i åldrarna. Jag tror att enkelheten och den frihet som kommer med husbil lockar många.

De som anlitar företaget för förmedling skiljer sig också stort. Det kan handla om förändrad familjesituation, att man känner sig färdig med husbilen eller vill byta upp sig till något större.

– En del vill sälja sommarstugan och ge sig ut på vägarna. Det finns även de som kanske kör motorcross, rider eller deltar i någon annan sport där man ofta åker iväg. Då är husbilen väldigt smidig. De som väljer husvagnar är de som vill bo lite längre på ett ställe, det är också betydligt billigare med försäkring, drift och service.

Med många måsten och krav lockas fler och fler ut på vägarna för att semestra. En del vill leva mer primitivt medan andra vill känna samma komfort som hemma. Autovendo förmedlar alla typer av husbilar och husvagnar. Företaget har en stor serviceverkstad och hjälper kunderna som vill köpa eller sälja hela vägen till en lyckad affär.

– Vi satsar inte på att bli störst utan vill ta hand om våra kunder på bästa sätt. Serviceverkstan är verkligen en stor fördel och vi tar hand om alla husbilar vi får in. Vår bransch är lite som att vara mäklare och då är det den professionella och personliga kontakten som är viktigast, avslutar Fredrik.

www.autovendo.se