Storsatsning hos nystartad bilhandlare

Storsatsning hos nystartad bilhandlare

På bilfirman Autoduo-Citroën Malmö har man valt att satsa allt på ett bilmärke.

Kundvård är centralt i verksamheten och eftersom allt handlar om Citroën är man såklart experter på märket.

Citroën är ett märke där komfort och körglädje är i fokus. Richard Palmkvist på Autoduo-Citroën Malmö har haft ett intresse för franska bilar i över 20 år. Han har tidigare haft bilfirma för bland annat Peugeot men väljer nu att satsa allt på ett märke.

– Vi vill inte vara en bilhandlare som har flera märken utan tror att det är en stor fördel att nischa sig på ett. Att det blev Citroën beror på att det är ett roligt märke att jobba med. Alla modellerna har en otrolig komfort och märket är också känt för att vara väldigt bränslesnål. Nu när bränsleskatten höjs den förste juli kommer man inte märka av så mycket på Citroën bilar som på andra märken. Eftersom de redan är så miljövänliga, berättar Richard.

Nya tag i branschen
Med mål att förnya atmosfären som finns hos bilhandlare och utveckla mötet med kunden har företaget rekryterat en säljare från en helt annan bransch. Christian Thomsen heter den nya förmågan som tidigare arbetat i klädbranschen, men nu valt att ta steget in i bilvärlden.

– Med Christian ombord vill vi skapa något nytt och inte försöka vara en klassisk bilfirma. Något som är unikt med att sälja bilar är att vi även tar hand om kundens begagnande bil, säger Richard.

Centralt på Autoduo är att täcka alla moment som bilköpet kräver. Man har därför valt att ha allt inhouse med All Inclusive-verkstad i samma lokaler. Därigenom kan komplett service, däckbyte med hotell och alla typer av reparationer tillgodoses.

– Väntetiderna vid reparation är väldigt låga då vi har ett stort lager av reservdelar till Citroën, fortsätter han.

Autoduo-Citroën Malmö har som mål att erbjuda en god kundservice. Oavsett om det handlar om leasing av en ny bil, köp eller inbyte av befintlig bil – finns Richard och hans personal för att guida köparen rätt. Eftersom företaget endast säljer Citroën finns ett brett urval av bilar att provköra. Och väljer kunden exempelvis en lite mer vanlig färg, kan bilen vara färdiga på endast några veckor.

– Det är en hel del att tänka på när det är dags att skaffa ny bil. Vi försöker hjälpa kunden med allt som rör köpet, säger Richard och fortsätter.

– I början av nästa år kommer C5 Aircross; en SUV med en otrolig komfort och utstrålning. Det är något vi verkligen ser framemot. Varmt välkommen in i vår butik. Vi har ett helt hus fullt av Citroën, avslutar Richard.

Hemsida
Facebook