Idealiskt hjälpmedel till din rullstol

Idealiskt hjälpmedel till din rullstol

Ta dig snabbt och smidigt vart du vill och slipp onödig värk med Atleas Fire Fly – drivenheten för manuellrullstol skapad för att underlätta i din vardag.

−Det är ett hjälpmedel vars fördelar inte går att blunda för, säger VD Tomas Johansson.

Fire Fly är en elektrisk drivenhet som passar det flesta rullstolar och verkar för att ge dig en ökad räckvidd och större rörlighet. Med en Fire Fly räknas rullstolen som en elcykel och har en laglig hastighet på 20km/h vilket ger dig perfekta chanser att ta dig längre sträckor. Åk ner på stan eller ut i skogen och slipp överanstränga armar och axlar.

−De finns platser, som i hemmet eller på jobbet, då du hellre hanterar din rullstol manuellt – då kan det vara bra att ha sparat på krafterna, säger Tomas som vet om att värk i överkroppen ofta drabbar den som använder rullstol. Det var Tomas fru som först fick upp ögonen för Fire Fly. Hon som för 10 år sedan fick diagnosen MS använder idag sin rullstol jämnt och sedan hon upptäckte Fire Fly tycker hon att vardagen har blivit lättare.

Känn dig fri och obehindrad
Tillskillnad från andra hjälpmedel och fordon kan du med lätthet knäppa lös din Fire Fly när du vill. Med en vikt på knappt 11 kg skapas heller inte några problem då du kan behöva bevara den i bagageluckan, receptionen eller bredvid dig vid bordet på restaurangen.
Det är kombinationen av rörlighet och smidighet som gör enheten så användbar, säger Tomas och tillägger att den som är gammal nog att hantera en cykel i trafiken utan problem kan använda en Fire Fly.

Tomas vill tipsa alla som funderar på att lägga en beställning att enheten klassas som ett medicinskt hjälpmedel och därför fungerar perfekt att ta med på flyget!
−Det är något jag och min fru haft glädje av när vi reser. Du kan smidigt checka in din Fire Fly som specialbagage och stoppa batterierna i handbagaget, avslutar han.

Så beställer du Fire Fly
Beroende på vilket landsting du tillhör kan du få en Fire Fly tillskriven dig som hjälpmedel från kommunen men du kan även beställa den direkt av Tomas genom Atleas hemsida. Atlea tog i år över det familjeägda företaget Rullstollscombi som tidigare var återförsäljare av Fire Fly i Sverige. Besök www.atlea.se eller mejla till info@atlea.se för att lägga din beställning!