Handgjorda exklusiva smycken från Dalarna

Handgjorda exklusiva smycken från Dalarna

Tidlösa vackra smycken med design som inspirerats från vackra Dalarna sammanfattar enklast Aprilia Design.

De exklusiva små konstverken bidrar till en vardagslyx som dessutom med tanke på kvaliteten i hantverket är högst överkomlig.

Att arbeta kreativt med färg och form är nog något som legat Lisa Larsson varmt om hjärtat hela livet.  – Jag tror det beror på att jag har väldigt mycket fantasi, säger hon och skrattar.

Historien om Aprilia Design tar sin början under 2008. Då provade Lisa att skära ut små dalahästar i plexiglas, som sedan blev både halsband, örhängen, berlocker, broscher och armband. Allteftersom har produktsortimentet utökats och grenat ut i andra former och utföranden. Dalahästen med sina rötter i vackra, norrländska Dalarna är ofta fortfarande inspirationen och grundstommen i de olika designade smyckena från Aprilia Design, även om den ju numera blivit en symbol inte bara för Dalarna utan för hela Sverige. Tradition blir till nytänkande och intryck blir till lekfullhet i Lisas olika kollektioner. Andra symboler som återkommer är hjärtan, fjärilar, änglar, blommor, kors, ugglor och hundar och katter.

– Att alltid arbeta med bra material har jag lärt mig under mina år som verksam. Mina smycken är alltid tillverkade i äkta silver och rostfritt stål för att det ska kunna hålla bra kvalitet flera år framöver, säger Lisa. -Samtidigt är det viktigt för mig att kunna hålla bra priser även om jag ofta gärna använder mig av både pärlor och halvädelstenar i mina arbeten.

Designar efter önskemål
Ett vanligt scenario är att folk vill ha en personlig touch på sina smycken. Det kan ofta vara att man vill ha sitt namn, en liten text eller ett budskap ingraverat.

– Jag älskar att jobba med texter, de är ofta träffande och betydelsefulla. Det är dessutom alltid roligt när barnens eller barnbarnens namn finns med i berlockerna. Kunder brukar både ringa och maila in förfrågningar om speciella önskemål på utformning, säger Lisa. Smycken är en väldigt bra present att ge bort och ju mer personligt smycket är desto bättre. Självklart handlar det om mån av tid, men det brukar sällan vara några problem att tillgodose dessa önskningar för mina kunder. När människor delger sina tankar och idéer får även jag inspiration till mina kollektioner.

Lisa berättar att hennes egna idéer ofta kommer till henne som en blixt från klar himmel.

– Jag har så mycket idéer att jag nästan inte hinner med att tillverka allt, säger hon och skrattar.

Lisa designar och tillverkar även lampor och framöver kommer hon vara mycket ute på en del julmarknader i trakterna av Mora och Orsa. Aprilia Designs smycken finns idag att köpa hos ett flertal återförsäljare i Dalarna samt går såklart även att beställa via hemsidan.

Aprilia Design
Tel: 070-617 03 36
http://www.apriliadesign.se/
Mail: apriliadesign@gmail.com
Se även: www.apriliadesign.blogspot.com

Om Lisa Larsson:
Bor: Våmhus som ligger 13 km utanför Mora i Dalarna.
Familj: En dotter
Intressen:  Designa smycken, motorsport, raggarbilar (har en egen pärla)