Fynda på en av Sveriges största antikaffärer

Fynda på en av Sveriges största antikaffärer

Tre mil väster om Falköping, och en dryg timmes bilväg från Göteborg ligger en av landets största antikaffärer.

Här kan du botanisera bland kopiösa mängder saker, stora som små, antika som modernare. Ett besök på Antikkompaniet i Larv är ett utflyktsmål som du enkelt kan göra till ett heldagsnöje.

– Till storleken är vi en av landets största antikaffärer, om inte den största till och med! Vi har fyllt hela lokalen med saker från 1600-talet till nutid. Det är väldigt sällan någon åker härifrån utan att ha hittat något de fastnat för, säger David Malmborg på Antikkompaniet, tidigare Antik & Loppis i Larv.

Den gamla industrilokalen i Larv har med åren både producerat sängar och harvar. Men sedan ett fyra år tillbaka har Borgavägen 3 istället blivit ett välkänt och populärt besöksmål för alla antikintresserade och loppissugna. Idag huserar nämligen en antikaffär här som lockar fyndare från långväga destinationer för att strosa runt i den 5000kvm stora lokalen.

– Sigrids café öppnade i vår källare i våras, så numer kan man också sträcka lite på benen och ta en god fika när man är här, berättar David.

Utökar sortimentet
Sortiment är minst sagt stort och inte helt enkelt att ringa in. Här finns antikt, möbler, retro, glas, porslin, textilier, lampor, böcker och mycket, mycket annat. För tillfället nämns att man har massor av matsalsgrupper och kristallkronor. Många kommer hit bara för att strosa eller minnas tillbaka bland de gamla miljöerna och man får också en hel del besök av filmbolag som är på jakt efter tidsenlig rekvisita till inspelningar.

– Det har länge varit ett väldigt stort intresse för retromöbler och teak, men nu märker man att det börjar svalna och istället tar andra stilar över. Till sommaren har vi ett stort sortiment av utemöbler, trädgårdssoffor och dekorationer i zink som är populära, säger David och fortsätter:
– Just nu håller vi också på att sätta upp ett tält på 900 kvm så vi kan utöka ännu mer. Vi har ju bland annat cirka 1500 stolar i butiken som vi gärna hade fått ut där.

Billiga hemleveranser
Antikkompaniet både säljer, köper och exporterar och en stor del av deras sortiment läggs upp på nätet så du enkelt kan hålla utkik om du är ute efter något speciellt, eller vill veta vad som finns inne innan du gör resan dit. Har du svårt att få hem ditt fynd så erbjuder man billiga hemleveranser regelbundet till Stockholm, Malmö, Göteborg och flertalet orter längs vägen. En service som är väldigt uppskattad av många köpare, och som också brukar bli ett roligt inslag för David och hans kollegor.

– Jag älskar mitt jobb, detta är mitt stora intresse och det är väldigt roligt att få träffa så många härliga människor! Vi slänger så mycket i samhället idag, så att handla begagnat gynnar miljön och så bidrar man ju också till att bevara en del av det svenska kulturarvet, avslutar han.

Öppettider:
Lördag-söndag 10:00-15:00
Mellan Juli-Augusti även vardagar 11:00-18:00

Facebook
Instagram

Telefon: 070-420 08 88
Hemsida: antikkompaniet.se