Drömmen om ett eget hus

Drömmen om ett eget hus

Med Anebyhusgruppens unika villaskaparmetod har vem som helst möjlighet att få ett eget nyckelfärdigt arkitektritat hus.

Variationsrikedomen i stil, design, storlek, planlösning och val av material är stor med tre olika husmärken och 70 modeller att välja mellan där det dessutom går att ändra stomme och planlösning efter sina egna önskemål.

– Oftast kommer kunden till oss med sina tankar och idéer, så ritar vi upp huset tillsammans med hjälp av våra arkitekter. Men det händer också att kunden kommer in med egna färdiga ritningar, berättar Michael Malmgren, hussäljare på Anebyhusgruppen.

Michael har lång erfarenhet av branschen då han jobbat som hussäljare sedan 1989, först på Nordiska Trähus och sedan Myresjöhus innan han började som representant för Anebyhusgruppens Helsingborgs – och Hallandskontor i år.

En tydlig kostnadskalkyl
– Som seriös aktör är det viktigt att kunna ge en tydlig kostnadsbild och tidplan. Vi har i ett inledande skede en ekonomisk genomgång med kunden där vi gör en totalkostnadskalkyl som vi sen inte avviker från, säger Michael. -Det är viktigt för kunden och därför viktigt för oss som vill ha nöjda kunder.

Om kunden väljer att gå vidare med projektet tar de med sig kostnadskalkylen till sin bank för ett lånelöfte. Under tiden söker den projektansvarige på Anebyhusgruppen bygglov, besiktigar tomten och beställer husbyggsatsen från fabriken. Anebyhusgruppen erbjuder tre olika husmärken – de moderna funkisvillorna är Anebyhus eget signum. Utöver det erbjuds lantliga och klassiska New England-villor från Ekeforshus samt villor i sekelskiftesstil från västkusten genom Kungshus.

Konkurrenskraftiga priser
– Sedan har vi vårt koncept Ekonomen, som är ett prisvärt alternativ som passar bra för de som kanske ska köpa sitt första hus till exempel. Serien håller lite enklare standard, men har samma kvalitetskrav som övriga husmärken. Den enda egentliga skillnaden är att kunden inte har samma möjligheter att ändra planlösningen. Ekonomen har ett väldigt konkurrenskraftigt pris, berättar Michael.

Efter uppförandet sker alltid en slutbesiktning från en opartisk besiktningsman och där har man på Anebyhusgruppen en nollfels-målsättning. Michael vill gärna ge den som går i hustankar lite tips och råd. -Ställ er själva frågan; vem har ansvaret för bygget och vad händer om byggaren till exempel går i konkurs? Det är oftast bara de som byggt innan eller gått på en mina som är förberedda på den frågan. Kolla referenser och nöj er inte bara med en, be om en lista på byggarens tio senaste hus så ni själva kan välja vem på listan ni vill ringa. Det finns många som tror sig ha köpt totalentreprenad men egentligen fått något helt annat, säger Michael avslutningsvis.

www.anebyhusgruppen.se

Anebyhusgruppen är medlemmar i branschföreningen Trä- och Möbelindustriförbundet. Man har säljkontor över hela landet och visningshus på många ställen. Med cirka 300 anställda bygger man 650 villor och flerfamiljshus per år och omsätter ca 800 Mkr.